Martin och Carina öppnar nytt – fokus på närproducerat: "Höga förväntningar"

Snart öppnar Martin Skoog och hustrun Carina upp restaurang Smaca i Brothers gamla lokal på Lilla Torg i Kristianstad. Foto: Kristianstads kommun.

"Lagar man mat från grunden med bra råvaror, då brukar det bli riktigt bra".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 1 juni slår restaurang "Smaca" upp portarna i Brothers gamla lokal på Lilla Torg i Kristianstad. Bakom satsningen står Martin Skoog och hustrun Carina. Martin Skoog har tidigare erfarenhet som bland annat restaurangchef på Araslövs golfkrog och från arbete på Hotell Skansen i Båstad och Fiskekrogen i Göteborg. Carina som ska sköta restaurangens ekonomi kommer samtidigt att jobba 60 procent på sitt gamla jobb.

Restaurangen kommer att ha 70 platser inomhus och en större uteservering.

– Förväntningarna inför öppningen är höga. Vi kommer att har ett bra läge, leverera en bra produkt och vi hoppas att folk ska hitta dit. Vi förväntar oss att det blir mycket folk uteserveringen som kan njuta av solen på Lilla Torg, säger Martin Skoog.

Ni har fokus på närproducerat, hur märks det på menyn?

Vi kommer att handla mycket av Bondens skafferi, en lokal leverantör som har råvaror från bönderna runtomkring i Skåne. Vi kommer bara att ha svenska huvudråvaror och svenska grönsaker så det kommer märkas på menyn. Dessutom är det tydligt utmärkt var köttet kommer från.

Den mångåriga erfarenheten som Martin Skoog samlat på sig inom restaurangbranschen, både vad gäller matlagning och den ekonomiska biten kommer att komma väl till hands nu när han ska öppna eget.

– Fokus kommer att ligga på närproducerat men samtidigt tar man inspiration och plockar godbitarna från alla de ställen man tidigare varit på. Lagar man mat från grunden med bra råvaror då brukar det bli riktigt bra, säger Martin Skoog.

Martin Skoog är i dag restaurangchef på Araslövs golfkrog, och har tidigare bland annat jobbat på Hotell Skansen i Båstad och på Fiskekrogen i Göteborg. Den nya restaurangen kommer ha 70 platser inomhus och även en större uteservering på Lilla Torg. ”Vi kommer att ha både luncher och kvällsservering. Tanken med luncherna är att vi ska ha ett vegetariskt alternativ, ett animaliskt och även en affärslunch att välja på. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar