Laddar

Män stal verktyg från butik – vill slippa fängelsestraff

Två män dömdes till fängelse efter att ha stulit verktyg. Domen har nu tagits upp i Hovrätten.

delningar

I slutet av april förra året gick de två männen in på Jula i Kristianstad. De plockade på sig verktyg för totalt 2 700 kronor och försökte därefter att lämna butiken. En civil butikskontrollant upptäckte dem och larmade polisen.

Händelsen togs upp i Kristianstads tingsrätt där de två männen, 47 år respektive 51 år gamla, dömdes till en månads fängelse vardera för stöld. Enligt domen genomförde de stölden tillsammans.

Båda männen har därefter valt att överklaga sin dom till Hovrätten. Den äldre av männen tycker att straffet borde sänkas till skyddstillsyn. Den yngre av dem vill inte bli dömd för stöld, utan för snatteri. Han tog varor för under 1 000 kronor och anser att det borde räknas som ringa stöld med dagsböter som följd.

Hovrätten går dock efter dem sammanlagda värdet på verktygen och fastställer tingsrättens dom på en månads fängelse. Båda männen är sedan tidigare kända av polisen. 51-åringen förekommer under 20 avsnitt i belastningsregistret. 47-åringen förekommer åtta gånger. Båda har tidigare blivit dömda för stöld.

Relaterade artiklar