Laddar

Man misshandlad med automatvapen i centrala Kristianstad

En man misshandlades med automatvapen och en hammare.

delningar

Det var i september månad som de två männen, 24 år respektive 34 år gamla, åtalades misstänkta för en rad brott i Kristianstad. Något som 24kristianstad.se har skrivit om tidigare. De båda är misstänkta för en grov misshandel som skedde vid järnvägsstationen den 14 maj.

En man i 40-årsåldern fick ett verklighetstroget automatvapen riktat mot sig. Männen gick sedan till attack genom att slå mannen med vapnet i huvudet. Han blev dessutom slagen med en hammare.

Enligt åklagaren har de varit särskilt hänsynslösa. Mannen klarade sig med livet i behåll, men fick ett blödande sår i huvudet, svullnader och hudrodnader. Samma person blev hotad bara två dagar senare. Polisen har tagit vapen, magasin, hammare och skyddsväst i förvar.

Det är dock inte första gången som de två männen begår brott. 34-åringen har också åtalats för att ha använt amfetamin och cannabis tidigare under våren. Han blev omhändertagen av polis och gjorde motstånd. Dagen efter körde han runt i Hässleholm med ett basebollträ i bilen, påverkad av narkotika.

I början av maj var 24-åringen också ute och körde på motorvägen, även han påverkad av droger. Han tappade kontrollen, körde över både körfälten och krockade till slut med ett räcke. Därefter smet han från platsen.

Nu har rättegången avslutats om de brott som de båda männen misstänks ha begått. Åklagaren vill att de båda döms till fängelse. En av dem sitter redan inne för andra brott, medan den andra sitter häktad. Domen väntas i nästa vecka.

Relaterade artiklar