Laddar

Man i 60-årsåldern dömd för 14 brott

Efter att ha kört drogpåverkad och tagit sig in i en sommarstuga döms nu mannen.

delningar

Hässleholms tingsrätt har dömt en man i 60-årsåldern till fyra månaders fängelse. Det sedan han gjort sig skyldig till en mängd brott under perioden december 2016-augusti 2017.

Mannen döms för sex fall av grov olovlig körning – sedan han kört personbil utan att ha rätt till det i Bjärnum, Hässleholm, Kristianstad och Växjö. Under några av bilfärderna har mannen även varit påverkad av amfetamin och hasch samt innehaft amfetamin, cannabis och hasch. Tingsrätten har därför även dömt mannen för tre fall av ringa narkotikabrott och två fall av rattfylleri.

Han döms utöver det även för stöld, märkesförfalskning och grovt hemfridsbrott. Stölden inträffade i januari 2017, då han slangade bensin i Växjö, medan märkesförfalskningen inträffade i april samma år. Mannen hade då monterat ett annat fordons registreringsskylt på en bil.

Det grova hemfridsbrottet inträffade utanför Hästveda under våren 2017. Mannen hade då brutit sig in i en fritidsbostad och använt den som tillfällig bostad vid flera tillfällen under våren.

Bortsett bensinstölden har mannen erkänt samtliga gärningar, då han förklarat att han inte kommer ihåg att han ska slangat bensin. DNA från slangen som låg vid bilen har dock visat att det var han som gjorde det.

Han har även hävdat att intrånget i fritidsbostaden enbart bör bedömas som hemfridsbrott och inte grovt. Hässleholms tingsrätt anser dock att mannens gärning har innefattat en så pass allvarlig kräkning av hemfriden och målsägandes integritet att den bör bedömas som grov.

Sedan tidigare förekommer mannen under 112 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast till fängelse i mars 2016. Med tanke på mannens upprepade återfall i brottslighet anser Hässleholms tingsrätt att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga.

Relaterade artiklar