Laddar

Män greps vid butiksinbrott – dömda i tingsrätten

Polis kunde gripa männen strax efter att inbrottet fullbordats.

delningar

Det var i början av mars som en butik i Hässleholm drabbades av ett inbrott. Efter att boende i närheten av butiken larmat polis kunde inbrottstjuvarna gripas.

Genom att bryta upp en dörr till butiken hade de två 22-åriga männen tagit sig in. Väl inne i butiken stal de sedan skor och väskor värda cirka 6 000 kronor samt 200 kronor i kontanter.

När polis anlände till platsen såg de den ena 22-åringen lämna platsen med en svart sopsäck innehållandes stöldgodset. Han kunde snabbt stoppas av polis och gripas. Den andra 22-åringen befann sig då på hustaket till butiken och kunde en kort stund senare gripas i närheten av brottsplatsen.

Bägge männen har förnekat brott men Hässleholms tingsrätt anser det vara utrett att 22-åringarna låg bakom inbrottet och har därför dömt dem för stöld. Utöver det döms även en av gärningsmännen för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen, då han innehaft kniv och droger vid gripandet.

Vid inbrottstillfället hade den ena mannen en pågående skyddstillsyn medan den andra mannen hade en pågående prövotid. Tingsrätten anser därför att en annan påföljd än fängelse inte kan komma på fråga. Fängelsestraffet har för båda männen bestämts till tre månader.

Relaterade artiklar