Laddar

Man döms efter att ha sexutnyttjat barn

En man döms efter att ha sexutnyttjat ett barn inom Kristianstads kommun.

delningar

I slutet av maj blev en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Det ska ha skett inom Kristianstads kommun. En 14-årig flicka hade då blivit sexuellt utnyttjad i en bil mot sin vilja.

Mannen ska ha tvingat sig på henne och dragit av flickans kläder. När hon försökte komma loss, ska han ha tagit tag runt halsen och dragit ner henne på marken.

20-åringen satt häktad i tre månader innan händelsen togs upp i Kristianstads tingsrätt. I september månad beslutade sig för att fria mannen. Det fanns inte tillräckligt med bevis. Den domen har nu överklagats.

Efter att fallet har tagits upp i hovrätten görs det nu en annan bedömning. Mannen döms för sexuellt utnyttjande av barn till 10 månaders fängelse. Han ska också betala cirka 40 000 kronor i skadestånd till flickan. Det uppger Kristianstadsbladet.

Mannen nekar till att ha träffat flickan den dagen våldtäkten skedde. Det hela uppdagades efter att hon berättat för sin mamma om vad som skett. Då gjorde de en polisanmälan. 20-åringen är sedan tidigare dömd för sexuellt utnyttjande av barn.

 

Relaterade artiklar