Laddar

Man dömd för barnvåldtäkt fick permission – ville träffa sin dotter

Mannen dömd för barnvåldtäkt ville träffa sin dotter helt utan villkor. Nu har det kommit ett beslut.

delningar

En man i 40-årsåldern som dömts till flera års fängelse och sitter nu på anstalten utanför Kristianstad. Under hösten fick han beviljad permission. Han är bland annat misstänkt för våldtäkt mot barn och enligt Kriminalvården finns det en risk att han återfaller i sexualbrott.

Villkoret för den tre dagar långa permissionen var dels att han skulle ingå i en behandling mot alkoholmissbruk och dels att han bara fick träffa sin dotter under speciella omständigheter.

Mannen ville träffa dottern i sin egen bostad, men beslutet blev istället att de skulle få ses i en gemensam bostad. Det fick dessutom endast ske när någon annan vuxen var närvarande. På grund av säkerhetsrisken fick de endast ses på dagen. Det framgår inte hur gammal dottern är.

Beslutet från Kriminalvården har överklagats till förvaltningsrätten. 40-åringen ville inte att det skulle finnas några som helst villkor under hans permission. Motiveringen är att han tidigare har varit utanför anstalten och träffat sin dotter, utan att det varit några problem.

Ett par månader efter permissionen tar förvaltningsrätten nu ett beslut. Det avslår hans överklagande. Det innebär att han (även om permissionen är över) behövde följa villkoren om akolholbehandling. Han var också tvungen att träffa sin dotter i en gemensam bostad med en annan vuxen närvarande.

Relaterade artiklar