Laddar

Målvaktstalang debuterade för IFK

18-åringen fick göra sin debut i Handbollsligan.

delningar

En skada på sommarförvärvet Richard Kappelin, 33, innebar att målvaktstalangen Gustaf Banke, 18, fick en plats i truppen i Skånederbyt mot OV Helsingborg. Åhusgrabben fick även göra ett kort inhopp inför hemmapubliken i Kristianstad Arena.

– Det var såklart en häftig upplevelse och någonting man drömt om sen man var liten. Det var nånting jag sett väldigt mycket framemot under veckan, säger IFK Kristianstad-talangen.

Det var när klockan stod på 37:41 som Gustaf Banke fick hoppa in vid ett straffkast, och avverka sin debut i Handbollsligan.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säg om det. Jag var helt ute och cyklade. Men det var mäktigt och såklart jätteroligt att göra debut i högstaligan. Det är någonting som är väldigt inspirerande och som jag siktat på.

Hur skönt är det att ha det avklarat? – Det är såklart skönt. Det är såklart en del nerver som släpper och ganska mycket press som lättar från axlarna. Jag är väldigt nöjd över att jag fick hoppa in och försöka ta en straff.

Även en annan IFK Kristianstad-talang upplevde en historisk kväll. Den egna produkten Anton Persson, 19, gjorde nämligen sina två första mål i Handbollsligan.

Relaterade artiklar