Laddar

Målvaktsstjärnans skarpa kritik mot lagkamraterna: ”Har inte råd med att tre spelare har en pissdag”

Målvaktsstjärnan inte nöjd med lagets prestation.

delningar

Richard Kappelin stod för en internationellt högklassig instats hemma mot storstjärnorna i Flensburg och överglänste sin svenska kollega i bortamålet – Mattias Andersson.

Ändå syntes inte mycket till glädje i målvaktens öga efteråt.

– Vi spelade inte vår bästa match. Inte tillräckligt många av våra toppspelare presterade på sin högsta nivå, vilket behövs om du ska kunna vinna mot ett lag som Flensburg, säger en besviken målvakt efter matchen.

Som är inne på att mycket kan bli bättre till returmötet i Tyskland. Speciellt individuellt.

– Vi måste trycka bättre i omställningsspelet och få bättre utdelning offensivt. De är mycket bättre än oss och då har man inte råd med att tre spelare han en pissdag, ryter Kappelin.

Är det jobbigt när du gör en så bra match att ni inte får fler lätta kontringsmål? – Ja man blir extra besviken när man känner att man gjort en extra bra match, men det är inte mycket mer att göra än att åka ner dit på onsdag och tro på det. Värre vändningar har ju skett liksom.

Inte nog med att IFK tog sig an ett av världens bästa lag. De hade ett flertal skott i ramarna, både ribban och stolpen.

– Ja det känns inte riktigt som att vi har marginalerna med oss fult ut och de behöver man med sig.

När du spelar på den här höga nivån som i dag. Finns det också något i dig som vill ut på ytterligare ett utlandsäventyr? – Jag är 34 och fyller 35 i år så nja. Man ska aldrig säga aldrig men jag trivs bra här i Kristianstad.

Champions League, Åttondelsfinal IFK Kristianstad – Flensburg Handewitt: 22-26 (12-11) Målen Kristianstad: Albin Lagergren 6, Stig Tore Moen 5, Tim Sörensen 3, Philip Henningsson 2, Viktor Hallén 2 Olafur Gudmundsson 2, Gunnar Steinn Jonsson, Mario Lipovac, Arena: Kristianstad Arena Publik: 5178

Relaterade artiklar