Laddar

Målvakten som radar upp nollor i sexan

I mer än hälften av säsongens matcher har Yngsjö IF hållit nollan. Som siste utpost i lokalfotbollens bästa defensiv står Martin Svensson. ”Det har gått bra”, säger målvakten.

delningar

Med två omgångar kvar av den östra sexan är Yngsjö IF på väg upp i division 5. Serieledningen har dock krympt sedan i våras, då ett fenomenalt Yngsjö vann 13 av 14 matcher. Under höstsäsongen har istället två förluster inkasserats.

– Vi har haft lite problem med målskyttet. Kolla Näsum och Vanneberga, de gör ju i snitt sju mål per match och vi gör kanske tre. Så det är där problemet är. Sen förlorade vi en match mot Vinnö med 2-1, när vi hade sex man borta från startelvan. Men det får man ta i de här divisionerna, att folk reser iväg, säger målvakten Martin Svensson.

Även om målskyttet har hackat har en sak varit intakt under hela säsongen. Den stabila defensiven. På 20 matcher har Yngsjö IF bara släppt in 13 mål och Martin Svensson står noterad för inte mindre än elva hållna nollor.

– Det har gått bra. Det var väl dagens (läs gårdagens) mål jag borde tagit men annars har det varit gott, säger Svensson efter segern mot Näsums IF.

Vad är det som gjort att det funkat så bra för din del? – Jag har ju spelat högre upp tidigare och kom senast från Nosaby. Så jag känner mig rätt säker. Jag vet var min backlinje står och styr dom som en libero. Så då går det ihop sig, förklarar målvakten innan han ursäktar sig för att sjunga segersång.

För Martin Svensson och hans Yngsjö IF är avancemanget till division 5 nu nära. Två poäng skiljer ner till Vanneberga IF, vilka man tar emot hemma på Yngsjö IP i den sista omgången.

Martin Svensson: Ålder: 26 Bor: Åhus Familj: Singel Gör: Studerar miljövetenskap Klubbar: Yngsjö IF (moderklubb), Nosaby IF och Yngsjö IF