Laddar

Målvakten som klivit upp på mittfältet

Hon har gått från division 1-målvakt till division 3-mittfältare. "Det är lite förvirrat”, säger Moa Raftmark.

delningar

I två års tid vaktade Moa Raftmark, 30, kassen i Ifö/Bromölla IF. Sedan i vinter är det dock division 3-spel med Wä IF som gäller. Det är dock inte den enda skillnaden.

Moa Raftmark har nämligen tagit två steg upp i banan. Från att ha varit målvakt är hon numera innermittfältare.

– Det är ändå ganska kul. Det är lite förvirrat och orken är inte riktigt där heller, men det kommer. Nu var väl första matchen där jag känner att man börjar komma in i det. De andra matcherna har det varit lite snurrigt, skrattar mittfältaren efter 3-1-segern mot Sibbhults IF.

När var det sist du spelade ute? – Det är väl två år sen tror jag. Jag spelade ju två år i Bromölla. Innan dess spelade jag ute i två säsonger.

Den tidigare målvakten gick till att vara utespelare i Nävlinge IF till att återgå till målvaktsrollen och spela division 1-fotboll, för att nu än en gång ha skolat om sig till utespelare.

– Det är lite skillnad på att stå i mål och springa där ute.

 

Mot Sibbhults IF blev det en 3-1-seger. Foto: Robert Rosén.

Anledningen till att Moa Raftmark valde att lägga handskarna på hyllan är på grund av hennes yrkesval, vilket gör att det är för riskabelt att stå i mål.

– Jag jobbar som massör, har eget. Så skaderisken är för stor, även om det kan hända saker ute på planen med. Stukade fingrar och sånt, när man är massör, är inte så skönt, förklarar Olstorp-bon.

Att det blev just Wä IF som fick dra nytta av den rutinerade mittfältarens egenskaper hade dock en hel del med slumpen att göra. Från början var det tänkt att Moa skulle vara med och starta upp damverksamheten i Åsums BK – där spelarbristen dock gjorde att de till slut fick dra sig ur seriespelet.

– Det var synd. Det var riktigt tråkigt. Vi hade ändå fått ihop ganska bra spelare, tycker jag. Sen att vi föll där på slutet är jättetrist. Men nu var vi några stycken som gick hit, så nu gör vi det bästa av det här.

Hur kom det sig att det blev Wä då? – Det är ett roligt lag. Bra tränare. Ungt lag som ser lovande ut. Så vi tror att vi kan bidra mycket här. Sen är det ganska nära hemifrån också.

Ni har onekligen fått in lite mer rutin. Förra året var väl den näst äldsta 22, tror jag. – Precis. Nu kommer vi 30-plussare och gör det lite bättre, skrattar Raftmark.

Moa Raftmark Ålder: 30. Bor: Olstorp, utanför Önnestad. Familj: Sambo. Gör: Massageterapeut. Klubbar: Önnestad BoIF (moderklubb), Nävlinge IF, Glimåkra IF/IFK Knislinge, Vittsjö GIK, Wä IF, Nävlinge IF, Ifö/Bromölla IF och Wä IF.

Relaterade artiklar