Laddar

Målsnålt när IFK stängde 2017 med seger

Seger i årets sista match för IFK Kristianstad.

delningar

IFK Kristianstad hade inte några större problem, när man avslutade 2017 med ännu en seger. Hemma mot HK Aranäs kunde nämligen hemmasviten växa till 57 raka segrar mot svenskt motstånd, sedan IFK Kristianstad vunnit årets sista match med 24-15.

– När man vinner med största differensen som är i matchen så har man ändå gjort nånting rätt. Sen är det klart att det blir inte nån fartfylld tillställning. Det blir relativt tillknäppt. Vi står extremt länge i försvarsspel i dag och har korta anfall, summerar IFK-tränaren Ola Lindgren.

Aranästränaren Toni Johansson fyller i:

– Nio är ändå smickrande för oss tycker jag,

Redan efter 16 minuters spel hade IFK Kristianstad stuckit ifrån till en 10-4-ledning och Ola Lindgren passade då på att börja gå runt på spelare, när han bytte ut samtliga sex utespelare. Ett Aranäs som, på grund av skador och sjukdomar, kom till spel med blott nio utespelare förmådde dock inte att ta sig in i matchen igen. Som bäst lyckades man krympa underläget till tre bollar (11-8) och förmådde därefter att bita sig fast, utan att för den sakens skull närma sig.

– Det höll på att rinna ifrån där i början men vi lyckades knipa ihop det rätt bra. Vi försökte göra det så tråkigt som möjligt för dem, det var ju det som det gick ut på, säger Toni Johansson.

Efter att ha gått till halvtidsvila i en 13-9-ledning kunde IFK Kristianstad i den andra halvleken sticka ifrån ytterligare. Det ordentliga rycket kom dock först i slutminuterna. Till slut stannade segersiffrorna vid nio bollar i den målfattiga 24-15-tillställningen.

– Försvarsspelet var stabilt, så det blev aldrig någon dramatik i matchen på det viset, säger Ola Lindgren.

De blott 15 insläppta målen var den bästa noteringen av IFK Kristianstad den här säsongen. Tidigare hade man som minst släppt in 18 mål, även det när Aranäs gästade Kristianstad Arena.

– Det är rätt så okej. Det känns som att det kanske inte är jättemånga avslut. Men visst, 15 är 15. Då är det rätt svårt för dem att vinna om vi håller dem till 15 i varje match, säger IFK-målvakten Leo Larsson.

Segern innebär att IFK Kristianstad stänger hösten med 20 segrar på 21 matcher i Handbollsligan.

Efter matchen kom även beskedet att Leo Larsson, 27, stannar i IFK Kristianstad i ytterligare två säsonger.

Handbollsligan IFK Kristianstad 24-15 HK Aranäs (13-9) Mål: Tim Sörensen (7), Albin Lagergren (4), Olafur Gudmundsson (3), Viktor Hallén (3), Gunnar Steinn Jónsson (2), Anton Persson (1), Helge Freiman (1), Mario Lipovac (1), Philip Henningsson (1) och Stig-Tore Moen Nilsen (1). Publik: 4 708 Tabell: Här

Relaterade artiklar