Laddar

”Målsättningen är att vi ska ha ett lag”

Föreningen siktar på att åter starta upp ett damlag.

delningar

I förra veckan rapporterade 24Kristianstad om att Åsums BK:s damlag är på väg att återuppstå. Nu kan det bli ytterligare ett nytt damlag i kommunen kommande säsong. Traditionsrika Ovesholms IF siktar även de på att återkomma i seriespel till 2018.

– Vi har inte anmält till seriespel än utan de ska göra några träningar för att känna sig för. Men vi har cirka 20 intresserade spelare just nu. Sen har vi gått ut på vår Facebook-sida och vår hemsida nu, med att vi ska starta upp ett damlag och om fler är intresserade får de gärna komma och träna, säger Daniel Stedt, ordförande i Ovesholms IF.

Två gånger om på 2010-talet har Ovesholms IF fått lägga ner sitt damlag. De senaste åren har man åter försökt starta upp det insomnade laget och efter tre år utan ett representantlag på damsidan ser man åter ut att kunna komma till seriespel kommande säsong.

Fröet till den nya damsatsningen såddes redan för ett och ett halvt år sedan, då föreningen var i kontakt med Ida Malmström. Den dåvarande Wä IF-spelaren nappade på idén att dra igång ett damlag i Ovesholm och började tidigare i år att kontakta före detta lagkamrater.

– Hon kontaktade såna hon spelat med och det visade sig att 20 stycken var intresserade. Så vi hoppas dra igång nästa säsong. Men vi letar tränare och har ingen än så länge, utan Ida sköter det under tiden, säger Daniel Stedt.

Det nya Ovesholmslaget består utav en mix med spelare, där en del representerande andra klubbar förra säsongen medan en del yngre tjejer, som spelade i Ovesholms flicklag för några år sedan, åter tagit upp spelarkarriären. Däremot är det få spelare som huserat i Ovesholms damlag tidigare.

– Några yngre har inte varit aktiva men de flesta spelade förra säsongen. Jag tror de flesta hört hemma i division 3 under den gångna säsongen.

När väntas ni lämna ett definitivt besked om det blir seriespel? – Nu ska vi köra en träning på tisdag. Sen ska vi se efter det där då. Vi ska försöka nå ut och marknadsföra det lite mer. Det är framförallt en tränare som är a och o. Men säger tjejerna bara att de är sugna på att köra efter träningen på tisdag, så anmäler vi laget och försöker få igång det till nästa säsong. Målsättningen är att vi ska ha ett lag.

Förutom att ordna en tränare är förhoppningen från Ovesholms IF:s sida att kunna skrapa ihop ytterligare några spelare, för att kunna anmäla ett lag till seriespel den kommande säsongen.