Laddar

Lyxfällan är i Kristianstad – här kan du se dem live

Det populära tv-programmet besöker just nu Kristianstad. I morgon onsdag arrangerar de tillsammans med paret de hjälper en loppis på stan.

delningar

Tv-programmet Lyxfällan som sänds på TV3 och Viafree har blivit en succé under de senaste åren. Nu är de på besök i Kristianstad och här ska de hjälpa ett par med sin ekonomi. Fram tills dess programmet sänds är det mycket som hålls hemligt kring produktionen.

– Vi är här hela veckan och spelar in. Det är inte helt bestämt när det ska sändas, men troligtvis nån gång i mars, säger Erica Larsson, inslagsproducent.

Konceptet med programmet går ut på att hjälpa personer som har ekonomiska bekymmer. Något som oftast illustreras visuellt i programmet med hur mycket skulder de har och hur mycket skräpmat och liknande de konsumerar. Där ger coacherna stöd och försöker rädda situationen.

Ett återkommande inslag är också den loppis där deltagaren ska dra in pengar för att betala av på sina skulder. I Kristianstad kommer den loppisen att arrangeras under onsdagen från klockan 15.00 på Nya Boulevarden 10.

– De samlar ihop de saker de har och ställer själva ut. Oftast får de hjälp av en programledare som kan hjälpa med att förhandla priserna, säger Erica Larsson.

Har du någon tanke kring varför programmet blivit populärt? – Det kan vara mycket igenkänningsfaktor och att man är nyfiken på hur andra människor lever, säger Erica Larsson

Tidigare har MTG Sverige avslöjat att Lyxfällan under den kommande säsongen kommer att få nya programledare.  Det är  coachen Patrik Wincent, programledaren Magnus Hedberg, medieprofilen Frida Boisen samt civilekonomen och ex-gladiatorn Magdalena Kowalczyk som ska leda programmet.

– Det känns otroligt kul och spännande att bli en del av Lyxfällan-teamet. Som terapeut är min uppgift att hitta de bakomliggande faktorerna, kärnan, till exempelvis ett shoppingberoende. Beteendet är oftast relaterat till ett ursprung. Jag vill hjälpa människor att bryta tvångsbeteenden för att hitta det friska jaget och leva lyckliga, säger Patrik Wincent.

Relaterade artiklar