Laddar

Lusths känga efter förlusten: ”Folk tror att de är bättre än vad de är”

En svag insats – då var första hemmaförlusten ett faktum för Kristianstads IK.

delningar

Gästerna Tranås AIF kom till Kristianstad och ställde upp med en riktig köttmur framför eget mål. Det ledde till att KIK att förtvivlat svårt att skapa heta målchanser – då var också säsongens första hemmaförlust ett faktum.

– Jag märkte det redan i går på träningen… jag fick blåsa av träningen för att försöka väcka dem. De svävar iväg och det blir lojt. Men sedan blev det bättre och jag trodde vi skulle starta matchen så, suckar Mats Lusth innan han fortsätter:

– Väldigt dålig inställning. Jag tror att många i laget tror att de är bättre än vad det är. Och Tranås är nog inte nöjda med de poängen som de samlat ihop hittills. Det försökte jag varna om innan, men det verkar inte som att alla tog tillvara på det.

KIK kom dock tillbaka och kvitterade rättvist till 1–1 slutet av den andra perioden. Men Tranås släckte nästan omgående allt hopp när de gjorde 1–2 och 1–3 på drygt 20 sekunder i inledningen av den tredje perioden.

– Jag gick ner på tre femmor i mitten av andra, och det har nog inte hänt sedan jag kom till Kristianstad. Det blev bättre, men sedan drar vi på oss en en jävla dum utvisning… Då ger vi luften tillbaka till Tranås.

– Sedan gjorde de 2–1 i powerplay, och den ska ju Joel (Gistedt) ha. Han gjorde ju många andra räddningar, men det är ingen ursäkt. Han ska ta den alla dagar i veckan. Sedan kom 3–1 och då kändes det som att matchen dog, säger Lusth.

KIK-kaptenen Johan Skinnars var även han bedrövad efter förlusten. Men kunde inte riktigt sätta fingret på vad den loja inställningen berodde på.

– Vi var lite långsamma och lite trötta, men vad det beror på… De vann välförtjänt.

Hur känner du som lagkapten då? – Man blir ju frustrerad. Vi hade det på känn på träningen i går redan, det såg lojt och viljelöst ut. Vi pratade om det, men tyvärr tog vi inte med oss det in på matchen.

Vad känner du nu – är du förbannad eller besviken? – Jag var väl mest förbannad under matchen. Nu är jag mest besviken. Jag vet också att alla är människor och det var ingen som ville att det skulle se ut så här i dag. Vi försökte, men vi hade inte alla cylindrar påslagna.

KIK får dock chans till snabb revansch. Om mindre än 48 timmar väntar Halmstad Hammers på bortaplan.

HockeyEttan Kristianstads IK–Tranås AIF 1–4 (0–0, 1–1, 0–3) Målen: 27.32 0–1 Sebastian Ottosson, (Hampus Andreen, Ivar Arnesson), 35.37 1–1 Mikael Johansson, (Christoffer Lindholm, Niklas Lindmark), 51.44 1–2 Anders Skoog, (Eric Gustafsson, Victor Jigmalm), 52.10 1–3 David Bremer, (Filip Petersson), 59.50 1–4 Sebastian Ottosson, (Ted Nilsson). Skottstatistik: 38–34 (6–14, 20–14, 12–6). Utvisningar: KIK: 3×2. TAIF: 1×2. Domare: André Hiljanen. Publik: 1 014, Kristianstads ishall.

Relaterade artiklar