Laddar

Lusth om truppbygget: ”Får se vad som händer”

KIK är färdiga med lagbygget – åtminstone för tillfället.

delningar

I söndags gick Kristianstad IK på is, i samband med det presenterades välmeriterade Johan Skinnars som ny spelare. Något som Mats Lusth känner sig väldigt nöjd med.

– Han ringde mig och frågade om det fanns något intresse, då tog jag kontakt med ”Jocke” direkt. På den vägen är det, säger han och fortsätter:

– Det är skitkul att få hit en sådan spelare, med den kalibern och de ledaregenskaperna. Han är ju från Dalarna så jag vet vem det är.

Vad tror du han kommer betyda för er? – Han kommer betyda mycket. Johan har varit med på en hög nivå tidigare och varit långt framme i hierarkin. Han kommer att driva på och med sig laget.

Vad kommer han tillföra spelmässigt? – Han gör ju poäng i allsvenskan och jag tror att han kommer vara med i toppen här. Det är en spelare man kan nyttja sig av under viktiga lägen i matcherna, oavsett om man leder eller ligger under.

Med Skinnars in i truppen är KIK färdiga med sitt lagbygge, åtminstone för tillfället.

– För dagsläget är vi klara. Vi har åtta backar, även om Jonas Halvarsson inte kommer kunna spela på ett tag. Sedan får vi se vad som händer längre fram. Då tror jag att vi behöver ha en bredare trupp, säger Mats Lusth.

Redan på torsdag möter KIK IK Oskarshamn i säsongens första träningsmatch. Det blir med andra ord en riktigt värdemätare direkt.

 

Relaterade artiklar