Laddar

Lusth: ”Det är det här som pricken över i:et”

Med en seger i bagaget fortsätter nu jakten på HockeyAllsvenskan för KIK. ”De här sex-åtta veckorna är vad man väntar på i ett helt år”, säger Mats Lusth.

delningar

Efter elva dagars spelledigt har säsongen så dragit igång ordentligt för Kristianstads IK. Man är mitt inne i playoff 2 med ett sikte på en plats i kvalserien.

– Det är skönt nu när det har börjat. De här sex-åtta veckorna är vad man väntar på i ett helt år. Så det gäller att göra det bästa av det och för alla spelare att leva upp. Det gäller att njuta och ha kul. Det är det här som pricken över i:et om man säger så, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

För KIK:s del inleddes playoff 2 också på bästa möjliga vis. 2-1-segern uppe i Tranås innebär att KIK satt sig själva i en gynnsam position – med två matchbollar i helgen.

– Vi spelade bra tycker jag. Det var en välförtjänt seger. De hade lite chanser på slutet men vi redde ut deras anstormning, säger Lusth.

I segern blev det även två efterlängtade återkomster. Amil Krupic, 22, och Hampus Forsling, 23, gjorde nämligen comeback efter skadefrånvaron.

– Amil gjorde det jättebra. Det är skönt att han är tillbaka. Han var stabil och bra bakåt. En riktig krigare. Hampus har energi och bara kör. Sen är han fortfarande lite lidande men det blir bättre och bättre för han också.

På lördagseftermiddagen har Kristianstads IK så chansen att säkra avancemanget till playoff 3. Vid en förlust ges man så ytterligare en chans på söndag, även om det givetvis är någonting man helst vill undvika.

– Nu är vi på vår hemmabana och det är bara att spela samma spel. Vi ska fortsätta spela fokuserat, vara koncentrerade på det vi ska göra och inte bjuda på någonting. Det gjorde vi riktigt bra i de första två (perioderna av match ett), när vi stänger ner dem. Vi kunde gjort både tre och fyra mål i andra. Det gäller att vi fortsätter göra det i byte efter byte och ha tålamod.

Vid ett avancemang för KIK:s del lottas playoff 3 på söndag kväll.

Kristianstads IK – Tranås AIF När: 16:00 Var: Kristianstads Ishall Läget i KIK: Bortsett trion Joakim Strandberg, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson – vilka blir borta säsongen ut – ser KIK ut att kunna mönstra fullt manskap.

Relaterade artiklar