Laddar

Lokalt byggföretag försatt i konkurs

En VVS-firma i Kristianstad har försatts i konkurs. - Foto: Mostphotos

Ett VVS-företag med säte i Kristianstad har gått i konkurs. Beslutet togs under tisdagen.

delningar

För cirka fem år sedan registrerades bolaget VVS och Ventilationsteknik i Kristianstad AB. De har enligt hemsidan bland annat sålt och installerat badrumsinredning och värmepumpar. På tisdagen kom beskedet att företaget gått i konkurs.

Det står kortfattat i ansökan till tingsrätten att bolaget inte kan betala skulderna i den takt de förfaller. Därför har de hamnat på ekonomisk obestånd.

Företaget omsatte närmare sju miljoner kronor förra året och i den senaste årsredovisningen från är tongångarna glada. Så här står det där:

"Under 2017 har företaget haft vind i seglen med flera nya projekt i linje med industriella rörarbeten. Vi känner att Ventilationsentreprenader har börjat att komma igen på allvar och med ökade förfrågningar inom detta segment”

Det framgår också att bolaget som tidigare vuxit personalmässigt, hade planer på att minska antalet anställda för att öka lönsamheten. De hade då gått med 175 000 kronor minus efter finansiella poster.

Nu har en konkursförvaltare tagit över verksamheten. Exakt vad som kommer att ske med företaget är oklart. Enligt ansökan till tingsrätten ska två personer vara anställda och beröras av konkursen.

Relaterade artiklar