Laddar

Lokala division 3-lagen siktar på nytt kontrakt

I Vittskövle, Vä och Önnestad är siktet inställt på nytt kontrakt.

delningar

Efter en tuff vinter kan division 3-lagen nu äntligen blicka framemot seriestarten. I helgen är det nämligen säsongsstart för såväl Division 3 Nordöstra som Division 3 Sydöstra.

Vittskövle IF placerades in i den sydöstra trean och blir således utan kommunderby under säsongen. Någonting som tränaren Stefan Isaksson dock väljer att se positivt på.

– Känner egentligen inte till ett enda lag, bra som dåligt, vilket man kan säg är rätt så skönt. Det innebär samtidigt att ingen har förutfattade meningar om att de är bra, de ska vi ta och så vidare. Vi går in helt nollade. Det tycker väl vi tränare om och även spelarna gillar det. Det är väl positivt, summerar Vittskövle-tränaren.

En seriefavorit kan tränaren däremot plocka fram.

– Har hört att Sjöbo ska väl vara lite favoriter, om jag förstått det rätt. De är tydligen riktigt bra. Jag har ju pejlat läget lite men därifrån till verkligheten kan det vara rätt långt ibland, säger Stefan Isaksson.

 

Vittskövle hamnade i den sydöstra trean. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

För Vittskövles del handlar det som nykomling att säkra nytt kontrakt.

– Man vill stanna kvar i alla fall. Sen är det mycket annat som spelar in. Materialet ska vara helt och man ska ha kraft hela säsongen. Vi har ju ett rätt så ungt lag och det är alltid svårt att veta. Sen ställer det till det lite när vi inte känner till de där nere. Det är spännande, riktigt spännande.

I den nordöstra trean återfinns i sin tur såväl Wä IF som nykomlingen Önnestad BoIF.

– Det är härligt. Det har ju varit en väldigt annorlunda försäsong. Med skånska mått mätt har det varit en hård vinter, vilket inneburit inställda träningar och hårda träningar. Nu tittar våren fram och det är seriestart. Det kan ju inte bli bättre, säger den nytillträdde Önnestad-tränaren Christian Falk.

Några topplaceringar förväntar sig dock inte föreningarna, som bägge har siktet inställt på att förnya division 3-kontrakten.

– Jag har ett rätt så ungt lag. Duktiga tjejer. Vi har en inre målsättning såklart, men utåt sett är vi ganska ödmjuka. Hoppas att vi ska kunna prestera så bra som möjligt i varje match och verkligen försöka spela fotboll. Sen hoppas jag att vi kan ligga hyggligt till i tabellen. På säker mark i alla fall. Det är en bra målsättning, säger Mats Grönblad, som är ny tränare i Wä IF.

 

Wä IF ställer återigen ett ungt lag på benen. FOTO: Robert Rosén/Arkiv.

Christian Falk:

– Jag tycker detta laget gjorde en jättestark säsong i division 4 och nu är de nykomlingar i division 3. Det gäller att ha tillräckligt många lag bakom sig, för att stanna kvar i serien. Viktigast är ändå att utveckla spelet och spelarna, för att ta klivet och bli ett etablerat division 3-lag. Vi ska kunna ha några lag bakom oss och siktar givetvis på att stanna kvar.

I tabellens topp tror tränarkollegorna att FC Hessleholm kommer återfinnas.

– Jag är ny inom damfotbollen och har inte riktigt koll på motståndarna. Det kan vara en fördel också. Men känslan är att Hessleholm kan ligga bra till, säger Mats Grönblad.

Desto mer säker på en Hessleholm-seger är Christian Falk.

– Vinner inte Hessleholm serien bjuder jag på en Thailandsresa i december. Så säker är jag på den seriesegern.

Division 3 Nordöstra Wä IF Tränare Mats Grönblad In: Moa Raftmark (Åsums BK), Lisabeht Raftmark (Åsums BK), Sanna Andersson (Ovesholms IF) och Martina Valentinsson (Ovesholms IF). Ut: Emma Ivarsson (Röke IF), Matilda Andersson (Åhus IF), Ida Malmström (Hjärsås/Värestorps IF), Thea Eriksson (Hjärsås/Värestorps IF), Tina Rickardsson (Åhus IF) och Amanda Alborn Lilja (Gärds Köpinge IF).

Önnestad BoIF Tränare Christian Falk In: Alisia Pahlmark (Kristianstads DFF U19), Alexandra Ericsson (Gualövs GoIF), Moa Andersson (Gualövs GoIF), Emma Rapp (Fjälkinge IF) och Rebecka Lindroth (FC Hessleholm). Ut: Elina Dahlberg (Oklart, nära Wä IF).

Division 3 Sydöstra Vittsköve IF Tränare Stefan Isaksson In: Lyft upp F04-spelare. Ut:

Relaterade artiklar