Laddar

Lokal kvartett uttagna i Skånelaget

Fyra spelare från Kristianstad är uttagna till distriktsturneringarna.

delningar

Gruppspelet för de anrika distrikspojk- och distriksflickturneringarna tar plats i november. När turen nu kommit till spelarna födda 2001 tar fyra spelare från Kristianstad plats i Skånelagen.

I truppen till flickturneringen Cup Kommunal återfinns de tre lokala representanterna Louise Berg (Kristianstads DFF), Saga Jontoft (Åhus IF) och Annie Särnblad (Kristianstads DFF). För tjejernas del väntar matcher mot Småland och Blekinge den 11 och 12 november, där gruppvinnaren avancerar till slutspel medan grupptvåan går till kval till slutspelet.

Den skånska truppen till pojkturneringen PostNord Cup innehåller en lokal spelare, i form av Mohammed Ali Rubi Kweder (Kristianstad FC). Även för killarna står Småland och Blekinge för motståndet den 11 och 12 november, där konceptet är detsamma som i Cup Kommunal.

Distriktsturneringen har avgjorts på pojksidan sedan 1975 medan den för flickor startade 1982. Noterbart är att spelarna födda 2001 är de sista att representera Skåne i turneringen, sedan fjolårets beslut att i fortsättningen skrota distriktslaget.