Laddar

Lokal kvartett listas i årets White Guide

White Guide har utsett Sveriges bästa restauranger. På årets lista finns fyra stycken lokala bidrag med.

delningar

När White Guide – som betygsätter landets bästa restauranger och krogar – släppte årets restaurangguide i januari stod det klart att fyra stycken lokala restauranger tar plats i 2017 års guide. I måndags arrangerades så den årliga White Guide Galan – där årets bästa restauranger prisas.

Då offentliggjordes även poänglistorna för samtliga restauranger i årets guide och för Kastanjelunds Wärdshus, Åhus Gästgivaregård och Kippers Källare slutade det med totalpoäng som gör att de tar sig in på listan över restauranger av God klass.

– Det är väl bra att få en bekräftelse på det man presterar i förhållande till andra ställen. Sen är det även bra ur en marknadsföringssynpunkt. Vi har en del gäster som kommer hit i och med att vi är med och poängsatta i White Guide, säger David Nordal som tillsammans med hustrun Marinette äger Kastanjelunds Wärdshus i Yngsjö.

Paret har för vana att finnas med i White Guide, då de innehaft en plats sedan 2009, kort efter deras övertagande i december året dessförinnan. Anledningarna till att just de tar en plats i den prestigefyllda guiden år efter år menar David Nordal är flera.

– Det är väl att vi lägger ner mycket personligt engagemang och energi i våra menyer. Och att vi jobbar mycket med hjärtat och hittar lokala råvaruproducenter som har kvalitetsvaror. Att vi brinner för det vi gör och att både jag och min fru är kockar i grunden och är med i köket i den dagliga verksamheten.

Lokala restauranger i White Guide 2017: Kastanjelunds Wärdshus, Yngsjö – 65 poäng (God klass) Åhus Gästgivaregård,  Åhus – 65 poäng (God klass) Kippers Källare, Kristianstad – 61 poäng (God klass) Bäckaskog Slott, Bäckaskog – Ej betygsatt men rekommenderad utav White Guide.

Relaterade artiklar