Ljubomir Vranjes är IFK:s nya huvudtränare

På torsdagen avslöjades vem som kommer att ta över som huvudtränare för IFK Kristianstad efter Ola Lindgren.

delningar

Några timmar innan matchen mellan IFK Kristianstad och Eskilstuna Guif, presenterades den nya tränaren efter Ola Lindgren. Efter veckor av spekulationer står det nu klart att Ljubomir Vranjes tar över rollen att träna A-laget.

– Det ställer höga krav på den som ska träna IFK. Att han är en av Europas mest välrenommerade tränare är ett statement som kan höja handbollsföreningen, sade sportchefen Jesper Larsson minuterna innan Ljubomir trädde in i pressrummet på Kristianstad Arena. 

Redan i december fick Jesper Larsson uppdraget att hitta olika tränaralterantiv för representationslaget. Han har haft kontakt med mellan 5-6 internationellt meriterade handbollstränare och till slut föll det på Vranjes.

– Eftersom att jag var ledig var det många föreningar som tog kontakt. Det största anledningen är att jag ville hem, antingen till Sverige eller Frankrike. Då var det ett enkelt att avgöra. Det vägde över att jag får prata svenska igen efter 20 år, umgås med vänner och få ta en fika. Jag är väldigt nöjd med beslutet, sade Ljubomir Vranjes.

Ett av fokusområdena för klubben är nu att utveckla talanger. Ordföranden Johan Cosmo beskrev IFK som en framgångssaga med bland annat fyra raka SM-guld. Visionen är nu att "prestera på flera fält och inte bara med A-laget".

– Det ställer höga krav på den som ska träna IFK. Att IFK har en av Europas mest välrenommerade tränare är ett statement som kan höja handbollsföreningen, sade sportchefen Jesper Larsson. 

De första matcherna där Ljubomir Vranjes kommer att vara med som tränare är i februari månad. Därefter gör han ett kort uppehåll för att återvända den 11 mars. Han utlovar hård träning med hög kvalitet för laget.

– Jag vill vinna allt. Jag är en typ som ger 100 procent, vid sidan om, vid träning och på match. Jag vill vinna inte bara nationellt, utan även ta några steg internationellt, sade Ljubomir Vranjes.

pressrummet minutrårna innan den nya tränaren avslöjades.

Ljubomir Vranjes.

IFK:s ordförande Johan Cosmo.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar