Laddar

LISTA: Så mycket tjänar ICA-handlarna i Kristianstad

Det varierar stort hur mycket ICA-butikerna i Kristianstad tar ut i vinst. Här är hela listan.

delningar

Det är tidningen Expressen som har sammanställt listan på samtliga Sveriges ICA-butiker efter deras senaste bokslut för år 2016. Där rankar de butikerna som har gjort störst utdelning till sina ägare och som har bäst resultat (intäkter) under det aktuella året.

Cirka två miljarder kronor kunde ICA-handlarna tillsammans kvittera ut. Störst utdelning i landet gjorde ägarna av Ica Maxi Stormarknad i Ängelholm, som tog ut 55 miljoner kronor. Det ligger dock ofta hårt arbete bakom.

– Vägen till att få äga och driva sin egen butik är ofta snirklig och kräver många års anställning i olika butiker, att man brinner för det och att man är engagerad. Angående utdelningarna ska man också veta att butikerna samtidigt kräver löpande investeringar för att hållas konkurrenskraftiga, säger Magnus Moberg till Expressen. Han är ordförande i ICA-handlarnas Förbund.

Den butik i Kristianstad som har överlägset störst omsättning är ICA Maxi vid Sjöcronas gata. De hade under år 2016 cirka 145 personer anställda. Cirka en tredjedel av miljonvinsten togs ut av ägarna. Det vill säga koncernmodern som ägs av paret Rosengren.

Här nedanför är listan på hur stor utdelning din ICA-butik gör:

ICA Maxi Kristianstad Omsättning: 513 miljoner kronor. Intäkter: 16,7 miljoner kronor. Utdelning: 4,8 miljoner kronor

ICA Nära A-Livs i Fjälkinge Omsättning: 31,4 miljoner kronor. Intäkter: 89 000 kronor Utdelning: 2 miljoner kronor

ICA Supermarket i Tollarp Omsättning: 74,4 miljoner kronor. Intäkter: 3,2 miljoner kronor. Utdelning: 2 miljoner kronor.

ICA Kvantum Kristianstad Omsättning: 142,6 miljoner kronor.. Intäkter: 3,2 miljoner kronor. Utdelning: 316 000 kronor.

ICA Nära i Arkelstorp Omsättning: 34,5 miljoner kronor.. Intäkter: 464 000 kronor Utdelning: Noll/ingen uppgift

ICA Kvantum i Åhus Omsättning: 212 miljoner kronor. Intäkter: 7 miljoner kronor. Utdelning: 5,1 miljoner kronor.

För ICA Nära i Färlöv finns det inga siffror för senaste boksluts-året.

Fotnot: Intäkterna är detsamma som rörelseresultatet (förenklat är det skillnaden mellan kostnader och intäkter). Själva vinsten kan dock vara betydligt mindre, då företagen exempelvis gör avdrag för bokslutsdispositioner.

Relaterade artiklar