LISTA: Så blir våren på Naturum

Naturum. - Foto: Arkiv

Naturum Vattenriket har presenterat vårens program. Här är några av de största händelserna.

delningar

Under vintern och våren kommer det att bli späckat med aktiviteter i Vattenriket i Kristianstad. Evenemang både för barn och vuxna har planerats. Nyligen presenterades säsongens program. Här är några av händelserna:

20-27 januari, Örnvecka: Denna söndag (20:e) blir det örnskådardag i Tosteberga hamn, tillsammans med Nordöstra Skånes Fågelklubb, Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet. Lördagen den 26 januari kommer naturfotograf och filmaren Patrik Olofsson att visa bilder från sina år med örnarna i Vattenriket. Dagen efter går en örnbuss från Naturum till Tosteberga. "Ta med varma kläder och kikare" uppmanas det.

19-22 februari, Lovvecka: Sportlovet kommer att börja med en djurolympiad, där barnen bland annat kan få hoppa som en groda. Den 20 februari kan du lära sig att baka billiga pizzor. Hanna Olvenmark som driver bloggen och Instagramkontot "Portionen under tian" håller i arrangemanget. Samma dag på eftermiddagen håller hon en föreläsning på ämnet billig mat.

På torsdagen får barnen lära sig göra upp eld utan tändstickor samt göra pinnbröd. Lovveckan avslutas under fredagen med att deltagare får bygga skrotdjur på Naturum.

1 mars: Tranmånaden: Ett säkert vårtecken är när tranorna anländer till Pulken, det är något som uppmärksammas under en hel månad. Det börjar söndagen den 1 mars, då Naturvägledaren berättar om tranorna. Du kan bland annat få svar på varför de dansar.

I mars kommer fotografen Patrik Olofsson också att visa och berätta mer om tranorna. Naturvårdssamordnare Hans Cronert kommer att föreläsa om arbetet vid Pulken. Naturfotografen Karlo Pesjak berättar om tranorna från deras uppväxt till vuxna liv.

Den 24 mars arrangeras Trandagen då värdarna och fåglarna finns på plats vid Pulken. Den 30 mars kan du ta bussen ut dit och den 3 april blir det transkådning på samma plats.

3 maj: Invigning av Utemuseum Årummet. Det blir en promenad till utemuseumet på den nya spången och därefter frukost vid naturums entré.

22 maj: Invigning av Linnérundebron. En ny gångbro byggs över Härlövsängaleden och nu ska den invigas. Det sker på Kristianstads födelsedag och biologiska mångfaldens dag.

6 juni: Musik i redet: Nationaldagenen firas med Händels Water Music av Christianstad Symfoniker. Arrangeras med Kultur- och fritidsförvaltningen och Studiefrämjandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar