Laddar

LISTA: Helgens alla evenemang i Kristianstad

Aktiviteter på torget, loppisar, kosläpp, konserter och shower. Här är listan på alla evenemang.

delningar

FREDAG

Skåne Lyfter: Klockan 12.00 drar det igång på Stora Torg i Kristianstad och pågår fram till 17.00, kostnadsfritt. Där finns föreningar på plats med prova på-aktiviteter, det blir scenuppvisningar, lokala kändisar är på plats. Det arrangeras dessutom ett Mångfaldslopp. TV-profilen Ola Selmén är konferencier. Läs mer om det här.

Vårkonsert: Klockan 19.00 arrangerar Musikklasserna vårkonsert på Kulturkvarteret. Den är 150 ungdomar som ställer sig på scenen.  De bjuder på ljuvd vårmusik blandat med klassiska vårsånger och en hel del solo med eget komp och showiga spellåtar. Konserten arrangeras även på lördag klockan 15.00.

 

 

Det blir kosläpp på Trolle Ljungby på lördagen. Denna bild är från förra veckans kosläpp i Önnestad. Foto: Henrik Nordell

 

LÖRDAG

Loppmarknad: Lions arrangeras loppis i Åhus på Fyrvaktaregatan 1A. De har öppet varje helgfri lördagsförmiddag klockan 9-13. På Kavrövägen i Åhus har Åhus HBK öppet med sin loppis klockan 10-13.

Loppmarknad: På Södertorg i Kristianstad blir det också loppmarknad arrangerad av Kristianstads sim- & livräddningssällskap. Även där är tiderna 9-13.

Kosläpp: Trolle Ljungby arrangerar kosläpp med ölprovning, ponnyridning, choklad och massor av andra aktiviteter. Korna släpps ut på grönbetet klockan 11.00.

Utloppet: Ett motionslopp till förmån för diabetesforskningen. Start vid Näsby Gård mellan klockan 10.00 och 12.00. Läs mer om det här.

Modellutställning: I sporthallen i Linderöd arrangerar Modellvännerna Skåne en två dagars utställning för dig som gillar modellbyggen. De har öppet klockan 11-15.

Kajakpaddling: Det är företaget North Life som arrangerar Kajakpaddling mellan Lillö och Ekenabben. Cirka två timmar tar turen som startar klockan 13.00.

Småkryp: Vattenriket bjuder in barn och vuxna att håva blodyvlar och fiskiglar. Arrangeras vid Naturum klockan 14-15.

Fotboll: Kristianstad FC möter Oskarshamn på Kristianstads Fotbollsarena. Klockan 15.00 drar det igång.

Vårshow: Vårshowen Enter our world startar klockan 17.00 i Kristianstads Arena med Kristianstadflickorna.”En härlig resa med våra fantastiska dansade tjejer” skriver föreningen på Facebook.

 

 

På teatern blir det bland annat en stor konsert under söndagen. Foto: Arkivbild

 

SÖNDAG

Musik: Klockan 11.00 blir det musikhögmässa i Heliga Trefaldighets kyrka i centrala Kristianstad. Det blir musik av ingen mindre än Mozart. Medverkande är Cantores Trinitatis, Yvonne Tuvesson Rosenqvist, Cecilia Nordquist, Magnus Åberg, Hans Linden, Kanerva Juutilainen, Johanna Andersson, Mattias Frostensson, Eva Svensson och dirigenten Kalle Engquist.

Stora söndagen: Oppmanna Vånga Bgf arrangerar en heldag (klockan 12.00 till 16.00 vid Brunnen i Arkelstorp. Det blir en historisk kavalkad och en presentation av idén om en Medicinsk Hälsoträdgård.

Våruppvisning: Klockan 13.30 arrangerar Kristianstad Gymnastik sin traditionsenliga våruppvisning på Kristianstad Arena. Det kommer även att finnas café och lotteriförsäljning på plats.

Konsert: Andreas Eldeen och J Bergman trio är tillbaka med den populära swingkonserten på Teatern i Kristianstad. Start klockan 16.00. De bjuder på musik från Cole Porter och samtidiga kompositörer, fram till 60-talets låtar. Kristianstad Storband tillsammans med Malmös egen musikalstjärna Nina Pressing samt lokala talangerna Vera Kronbäck och Petra Björkman gästar konserten.

Pianokonsert: Richard Bloss från Storbritannien återvänder till Kristianstad för att ge en gratiskonsert i Heliga Trefaldighets kyrka. Start klockan 17.00. Han gör en unik tolkning av Bach.

Konsert: Thubanon tillsammans med Jan Allan ger konsert på Kulturkvarteret i Kristianstad. Start klockan 18.00. Jan Allan har spelat med legendarer som Monica Zetterlund, Georg Riedel, Jan Johansson och Lars Gullin. Han har medverkat i mängder av revyer med Hasse & Tage.

Kyrkkonsert: Till Vittskövle kyrka kommer världstenoren John Hudson. Han har ett förlutet inom Engelska Nationaloperan och kommer att bjuda på opera, operett och musikal. Konserten är gratis och startar klockan 18.00 (det är kollekt).

Relaterade artiklar