LISTA: Helg full av julkonserter i Kristianstad

Denna helg bjuds det på massor av stämningsfull musik. Här är några av konserterna.

delningar

Julen närmar sig och med det sprids också stämningsfull musik i hela Kristianstad. Luciatåg, gospelkonsert, nobelmusik och opera är några av helgens alla musikaliska arrangemang. Här är vad du inte bör missa:

(1) Luciakonsert: Redan på fredagen inleddes det klassiska luciakonserterna, där cirka 150 barn och ungdomar från Fröknegårdsskolans Musikklasser medverkar. På lördagen ger de två konserter klockan 08.00 och 10.00. Det är klassisk luciakonsert med inslag av nya element, julmusik och en del spex. Platsen är Kulturkvarteret.

(2) Luciakortege och sång: På lördagen arrangeras en luciakortege genom staden med start klockan 13.00 från Söderport. Den kommer att avslutas på Lilla torg, där Kevin Lehnberg på scenen. Han kommer att sjunga några av våra mest älskade julsånger.

Nobelmusikerna spelar på lördagen på Kulturkvarteret. Foto: Musik i Syd/pressbild.

(3) Nobelgala: På lördagen klockan 18.00 kommer det att bjudas på unik konsert på Kulturkvarteret. Stora delar av det artistuppbåd som gästade 2017 års Nobelfest i Stockholms Stadshus kommer till Kristianstad. Bland dem kan nämnas Terje Isungset, världens enda professionella ismusiker. Han tillverkar själv sina unika instrument av material som sten, trä, metall och is.

På scen finns också Lena Willemark, Sveriges kanske främsta folkmusiksångerska som medverkar med sång och på fiol, liksom hennes norska kollega Maria Skranes. Dessutom är Musica Vitae med och Lisa Långbacka spelar accordeon. Allt under ledning av stjärnviolinisten Cecilia Zilliacus.

(4) Körsång: Kören Trekvart ger sin traditionella julkonsert på Naturum under söndagen 9 december klockan 16.00 och 18.00.

(5) Opera i midvintertid: På söndagen klockan 16.00 blir det operakonsert på Kulturkvarteret. Operafabriken presenterar en kavalkad av glödande operarior, stämningsfulla julsånger, smäktande pianotoner och fantastiska röster. Det bjuds på stämningsfull nordisk galakonsert med både gamla och nya favoriter. Från Winterstürme till O helga natt, till Casta diva, Jerusalem och Ave Maria.

(6) Musik på Åhus julmarknad: Under julmarknaden på söndagen i Åhus kommer det att bjudas på massor av musik. Klockan 13.00 underhåller Jinglebellz på torget och klockan 14.15 blir det dansuppvisning med Funky School och Dance.

Åhus blåsorkester spelar klockan 15.00 och klockan 17.00 blir det julsånger från scen i samband med luciakröningen. Även inne på Gärdskan bjuds på musik med Ida och Nils. Marknaden avslutas med en gospelkonsert i kyrkan klockan 18.00, tillsammans med gruppen Joyful.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar