LISTA: Här såldes Kristianstads dyraste fastigheter

Gården i Tollarp såldes för 14,3 miljoner kronor. Det är den tredje dyraste fastigheten som sålts inom Kristianstad förra året.

Fastigheter för många miljoner har sålts inom kommunen det senaste året. Här är de med högst prislapp.

delningar

Här är de dyraste sålda fastigheterna året 2018 inom Kristianstad kommun, enligt en sammanställning med hjälp av statistik från Booli.se.

1. Åhus: En tomtmark på cirka 9 800 kvadratmeter såldes under våren vid Älgörtsvägen i Åhus. Det är ett område där Boklok har låtit uppföra 56 bostadsrätter i sju huskroppar, med inflyttning nu under våren. Pris: 22,2 miljoner kronor.

2. Linderöd: På Polkavägen såldes en känd hästgård i somras. Förutom ett bostadshus på över 400 kvadratmeter finns där sex ekonomibyggnader. Dessutom uppges det ingå cirka 18 hektar mark. Köparna är stora entreprenörer inom byggbranschen. Pris: 15 miljoner kronor.

3. Tollarp: Under sommaren såldes en stor gård på Illnestorpsvägen. Ett hus på 240 kvadratmeter, närmare 100 hektar mark och ett flertal ekonomibyggnader ingick i affären. Pris: 14,3 miljoner kronor.

– Det är en mjölkgård i full produktion. En väldigt välskött gård i bra skick där man får mycket för pengarna. Den nuvarande ägaren har drivit gården sedan slutet av 1980-talet och har gjort det bra. Nu är det dags för en yngre lantbrukare att ta över, sade mäklaren Felix Lindström i samband med att fastigheten annonserades ut.

4. Åhus: Huset på Åvägen är närmare 300 kvadratmeter stor. Den beskrevs av mäklaren som en av Åhus vackraste, med utsikt mot vattnet och nära både till natur, tennisbana och golfbana. Pris: 12 miljoner kronor.

5. Tollarp: Gården med skogsbruk på Liarumsvägen har ett bostadshus och tillhörande 75 hektar mark. Pris: 8,5 miljoner kronor.

6. Åhus. På Ljungåsvägen såldes ett stort arkitektritat hus med närhet till vattnet. Det är en villa byggd år 2010, med en boyta på 260 kvadratmeter. Förutom de nio rummen, finns där även ett gästhus på tomten. Pris: 8 miljoner kronor.

7. Röetved: Vid Svenstorpsvägen såldes en gård under året. Den är totalt 30 hektar stor med anor från 1830-talet. Till den hör ett bostadshus på 111 kvadratmeter. Pris: 8 miljoner kronor.

8. Tollarp: På Björndalsvägen såldes ytterligare en gård. Marken är 14 hektar stor och till det hör ett bostadshus med sju rum fördelat på 337 kvadratmeter. Villan byggdes år 2009. Pris: 7 miljoner kronor.

9. Villands Vånga: Under hösten såldes denna gård, där det uppges bedrivas företag med fruktodling. Pris: 7 miljoner kronor.

10. Landön: Ute på halvön Landön ligger denna villa där det tillhör en tomt på hela 15 282 kvadratmeter. Det vill säga ungefär som två fotbollsplaner. Pris: 6,5 miljoner kronor:

Kuriosa: Trots försäljningarna för mångmiljonbelopp är de långt från rekordet i Kristianstad. Senast under år 2017 såldes ett bolag med ett utropspris på 75 miljoner kronor. Där ingick skogsfastigheter på totalt 672 hektar mark, vara flera inom Kristianstad.

– Det är en ganska häftig fastighet, det är ovanligt att en sådan kommer ut publikt. Säljaren är ett dotterbolag till Eon. En sådan här affär kan också göras upp konfidentiellt, där man tar kontakt med ett viss antal kända aktörer, sade fastighetsmäklaren Felix Lindström på LRF Konsult innan de hade hittat en köpare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar