Laddar

LISTA: Här är Kristianstads populäraste butiker

På sidan popularabutiker.se rankas över 200 av Kristianstads butiker efter hur populära de är på Facebook. Här är listan över de affärer som är populärast just nu.

delningar

På siten ”populära butiker” görs en automatisk rangordning av vilka butiker som anses vara mest populära på Facebook. Sidan som drivs av Ted Valentin och Fanny Listherby utgår ifrån de betyg som kunderna sätter, hur många som ”checkat in” i butikerna, antalet ”likes” och flera andra faktorer.

Av de 223 butiker i Kristianstad som finns med på listan är det stormarknaden Eko som ligger i topp. Butiken bildades år 1964 fick då namnet Eko-hallen. Sedan dess har man utökat med ännu fler Eko-butiker i landet. Målet är att ha tio butiker, med huvudkontoret kvar i Fjälkinge.

– Det är en rolig affär att handla i. Hit kommer folk och köper något till barnen eller kanske till trädgården. Vi satsar på kända märken och med schysta priser. Man blir på ganska bra humör av att handla där, säger vd:n Ted Berggren.

Vad är det för kunder som handlar hos er? – Vi riktar oss till hela familjen med allt samlat under ett tak och har Glitter som det senaste tillskottet, som riktar sig mer till unga tjejer. Vi försöker hålla oss moderna och förnya oss hela tiden. Det som styr är efterfrågan på marknaden, säger Ted Berggren.

Här är topp tio-listan för Kristianstad just nu: 1. Eko, Fjälkinge: 9,2 av 10. 2. Töserna Andersson: 9,1 av 10. (butik och kafé) 3. Ica Maxi, Kristianstad: 9 av 10. 4. Erikshjälpen Second Hand: 8,9 av 10. 5. Rörbäckens trädgård: 8,5 av 10. 6. Biltema: 8,5 av 10. 7. Åhus Finest: 8,4 av 10. 8. Broköp, Tollarp: 8,4 av 10. 9. Lekia, Kristianstad: 8,3 av 10. 10. Jula, Kristianstad: 8,3 av 10 (delad med Cenino Donna som också har 8,3 av 10).

Fotnot: Galleria boulevard har betyget 8,8 av 10. Men eftersom att det inte är en enskild butik har vi valt att placera de utanför denna lista. Även Smaktorget i Åhus har fått ett högt betyg.

Relaterade artiklar