Laddar

LISTA: Här är kedjorna som vill komma till Kristianstad

Ett stort antal kända kedjor vill etablera sig i Kristianstad. Här är hela listan.

delningar

I morgon kommer Franchisetorget till Kristianstad och Quality Hotel GrandÖver 70 personer hittills har anmält sitt intresse att medverka. Män och kvinnor med en dröm om att starta eget, kommer att få information om vad det innebär att vara en franchisetagare. Det kan sporra fler att starta företag i staden.

– Det behövs mer kunskap om hur franchise fungerar och vad man ska tänka på. När man pratar med personer som vill starta eget så märker man att det finns ett visst intresse. Det man får som franchisetagare är stöd och ett färdigt affärskoncept som fungerar, säger Ramona Byrö, projektledare på Franchisetorget.

Det är ännu oklart ifall något företag kommer vara på plats på informationsmötet i Kristianstad. Inför det har dock ett 40-tal olika verksamheter visat intresse att vilja finnas i staden. Allt från restauranger till butiker och tjänsteföretag ser en möjlighet att hitta en franchisetagare i staden.

– Kristianstad är en intressant stad. Franchisegivarna tittar på de städer där det finns ett visst antal invånare och en bra möjlighet att etablera en verksamhet. Här finns även en näringslivsorganisation som är på tå, säger Ramona Byrö.

Listan med de kedjor som vill etablera sig i Kristianstad ser du i faktarutan. Det finns både franchisemärken med som redan finns i staden och ett stort antal verksamheter som ännu inte har kommit hit. De söker franchisetagare som vill öppna eget under deras varumärke.

– För de verksamheter som öppnar innebär det också fler jobb. Varje franchisetagare anställer i genomsnitt fyra personer. Franchise klarar sig också bra från konkurser jämfört med andra företag, eftersom att man får stöttning och ett genomarbetat affärskoncept, säger Ramona Byrö.

Några av de kedjor som söker franchisetagare i Kristianstad

Stars and stripes (restaurang) Sushi Daily (restaurang) Shape fitness (gym) Anktime fitness (gym) Point 65 Kayak Centers (Upplevesecenter) Kandy´z (godisbutik) Mail Boxes Etc (posthantering med mera) Daily Queen (restaurang) BullsEye Saloon (restaurang) Time2care (jobbar med att göra personal hälsosamma) Rugstore (säljer mattor) German Döner Kebab (restaurang) Re/max (fastighetsförmedling) Pub Niska (restaurang) FindersFee (rekrytering) Hemdeli (fisk och skaldjur) Pancho Villa (restaurang) Allstar (sportbar) Salads and smoothies (restaurang) Husse (hemleverans av saker till djur) Fritidsbilen (förmedling av husbilar mm) Roofia (jobbar med tak och fasad) Zocalo (restaurang) 7-eleven (butik) Privatdetektiv väst (detektivbyrå) Rent-A-Wreck (biluthyrning) Alltjänstpoolen (tjänster inom renovering/underhåll) Jobbet.se (rekrytering) Klotterkonsulten (sanering) Partyland (butik) Relief (mottagning för att sluta röka)

En del företag som redan finns i Kristianstad finns också med. Det kan handla om att de söker en ny franchisetagare eller vill öppna fler ställen. Harrys, Naked Juice Bar, Subway och Mcdonalds är några av dessa.

Relaterade artiklar