LISTA: De vill etablera sig i Kristianstad

Kristianstad från ovan. - Foto: Mostphotos

Flera kedjor vill nu etablera sig i Kristianstad kommun.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På onsdag kommer Franchisetorget att hålla ett informationsmöte på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Anledningen är att ett antal bolag vill etablera sig i staden och de söker nu efter entreprenörer. Senast för ett år sedan hade de en träff på samma hotell med över 70 personer anmälda.

– Det behövs mer kunskap om hur franchise fungerar och vad man ska tänka på. När man pratar med personer som vill starta eget så märker man att det finns ett visst intresse. Det man får som franchisetagare är stöd och ett färdigt affärskoncept som fungerar, sade Ramona Byrö, projektledare på Franchisetorget inför förra informationsmötet.

Jaktia är en av de butiker som vill etablera sig i staden och som ska medverka på franchiseträffen. Kedjan som säljer produkter inom jakt – allt från kläder till vapen – finns i dag på ett 40-tal platser. De närmaste är Sjöbo och Svängsta.

Ett annat företag som söker franchisetagare i Kristianstad är Moogio. De har arbetat i närmare 60 år med att sälja solskydd, exempelvis markiser, persienner och rullgardiner. Nu har de butik på ett 20-tal orter med visionen att växa.

Miljönären är ytterligare ett företag som söker franchisetagare och de har under hösten varit på turné för att locka fler. Kristianstad är en av orterna där de vill ha en ny verksamhet. De grundades på 1950-talet och arbetar med alla typer av ytskikt.

Lika specialiserade är Roofia som också ska presentera sig under kvällen. De har ett behandlingssystem för takytor och fasader.

Klotterkonsulten är ytterligare en kedja som vill växa och etablera sig i Kristianstad. De erbjuder kortfattat tjänster inom klottersanering och finns i dag på cirka 16 orter. Varje verksamhet får ett eget distrikt.

I skrivande stund har cirka 60 platser bokats inför träffen i Kristianstad. Dem som vill delta uppmanas att anmäla sig senast på tisdagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar