Laddar

LISTA: Butikerna klara för etablering på C4 Shopping

Under förra veckan avslöjade vi vilka tre nya butiker som ska etablera sig på C4 Shoppning. Här är hela listan på de verksamheten som nu är färdiga för shoppingcentrat.

delningar

Starten för byggnationen av det nya köpcentrat i Hammar blev en utdragen historia. Fastighetsägarna Syd som äger lokaler inne i centrala Kristianstad överklagade detaljplanen ända upp till mark- och miljödomstolen där C4 Shopping gick vinnande ur striden. Med ett positivt domslut i bagaget kunde det första spadtaget grävas bara några månader senare.

Nu har byggnationen pågått i över ett år och skalet till byggnaderna börjar bli färdiga. Hela anläggningen köptes av det holländska bolaget Eurocommercial under förra hösten för cirka 1,6 miljarder kronor. Då uppgavs det att shoppingcentrat skulle inrymma cirka 90 butiker och restauranger. De ytorna håller man nu på att fylla. Under hösten år 2018 ska den nya gallerian stå klar.

Här är de verksamheter som hittills avslöjat att de ska etablera sig på C4 Shopping: 1. Hennes & Mauritz (kläder) 2. MQ (kläder) 3. Lindex (kläder) 4. Feet First (skor) 5. Hallbergs guld (smycken mm) 6. Le Croissant (kafé/restaurang) 7. Espresso House (kafé) 8. BR Leksaker (leksaker) 9. Synsam (optiker)

Fler butiker/restauranger än dessa kan ha tecknat avtal med C4 Shopping. Samtliga av de företag som hittills gått ut med att etablera sig i Hammar, har även verksamhet i centrala Kristianstad. Hallbergs Guld är den enda butik som sagt att de ska flytta sin butik från centrum.

Så här sade Lindex till 24kristianstad.se i samband med att de berättar om sina planer: ”Troligtvis kommer hela Kristianstad påverkas något initialt av etableringen av C4. Det finns i dag inte några planer på förändringar gällande butiken på Cardellsgatan”

Relaterade artiklar