Laddar

LISTA: 11 saker att se fram emot i Kristianstad år 2018

År 2018 är här med massor av aktiviteter i Kristianstad. Här listar vi några av de största.

delningar

Det nya året har startat och för Kristianstad innebär det många händelser att se fram emot. Här listar vi några av de saker som kommer att ske under år 2018.

1). Idrottsgalan (27 januari): Nordöstra Skånes Idrottsgala fyller 15 år och det ska firas stort på Yllan. Förutom att hundratals gäster bjuds på mat och underhållning, delas det också ut prestigefyllda priser. Bland annat till  årets Idrottsprofil, årets Idrottsförening och årets Idrottsledare.

2). Melodifestivalen (2-3 mars): Den välkända musiktävlingen kommer till Kristianstads Arena. Genrepen inför ”Andra chansen” börjar redan den 2 mars och det kommer samtidigt pågå massor av aktiviteter på stan. Den 3 mars genomförs den livsända showen.

3). Nya arenan invigs (1 april): Vid denna tidpunkt kommer den nya fotbollsanläggningen på Kristianstads arenaområde på Söder att vara färdigbyggd och invigas. Kristianstad DFF kommer att premiärspela mot Vittsjö den 14 april.

4). Kulturnatten (18-19 maj): För femte året arrangeras Kulturnatten med massor av aktiviteter i Kristianstad. Det är en mötesplats för människor och kultur i Kristianstad, där ett stort antal föreningar medverkar.

5). Kristianstad Pride (27 juni – 1 juli): Pridefestivalen arrangeras traditionsenligt i Kristianstad, med pridetåget som huvudnummer den 30 juni. Där blir det stor fest i Tivoliparken.

6). Åhus beachhandbollsfestival (13-22 juli): Tiotusentals deltagare och åskådare kommer att befinna sig vid evenemangstranden i Åhus, för att medverka på beachhandbollsfestivalen. Jätteeventet har hunnit fylla 20 år. Det föregås av beachfotbollen och avslutas med Åhus Live.

7). Kristianstad Rockfest (14 juli): För andra året i rad arrangeras ”Kristianstads nya musikfest och mötesplats för rockälskare”. Besökarna kommer att bjudas både på etablerade och nya artister. Biljetterna har redan släppts. Platsen är Tivoliparken.

8). Bokfestivalen (6-8 september): Bokfestivalen som arrangeras på Kulturkvarteret och Stadsbiblioteket kommer tillbaka. Ett stort antal kända författare väntas komma till Kristianstad. Programmet är ännu inte släppt.

9). VM i Karting (20-23 september): Kristianstads Kartingklubb är arrangörer av världsmästerskapet. Det tar plats på arenan Åsum Ring. Närmare 200 förare från hela världen väntas delta.

10). C4 Shopping invigs (september/oktober): Det exakta datumet är än så länge hemligt, men någon gång mellan september och oktober, väntas C4 Shopping invigas. Det 35 000 stora köpcentrat med flera kringliggande butiker öppnar då med minst ett 50-tal olika butiker, restauranger och kaféer.

11). VM i Agility (4-7 oktober): Världsmästerskapet i agility kommer att arrangeras i Kristianstad med kommunen och regionen som samarbetspartners. Då kommer över 400 deltagare (tillsammans med sina hundar) att gästa staden.

Relaterade artiklar