Laddar

Lipovac drömmer om guld: ”Min karriärs största höjdpunkt”

IFK Kristianstad går för sitt tredje raka SM-guld – och den tredje raka finalsegern mot Alingsås. Mario Lipovac hoppas i sin tur kunna kamma hem karriärens första guldmedalj. ”Det vore ju min karriärs största höjdpunkt”, säger Mario Lipovac.

delningar

Blott två dagar återstår till SM-finalen, där IFK Kristianstad för tredje året i rad ställs mot Alingsås HK. Efter en ledig helg har IFK tränat för fullt samt haft videoanalyser och taktikupplägg under veckan. Förberedelserna går sedan vidare i Malmö, dit laget åker på fredag, och tränar i finalarenan Malmö Arena.

– Det är ju en bra känsla. Man är ju spänd och så, man längtar till matchen. Vi tränar på och det känns bra, det gör det. Det ska bli kul och spela en final, det blir ju första gången för mig, säger Mario Lipovac när 24Kristianstad når honom.

Mittsexan kom som bekant från Redbergslids IK inför säsongen och ska nu – 25 år gammal – spela karriärens första SM-final.

 

 

Innan flytten till Kristianstad spelade Lipovac i Redbergslid. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

– Det är första gången för många i laget. Det är ju lite speciellt såklart, att spela final. Men jag försöker inte tänka så jättemycket på att det är final. Det är klart att det är kul, men det är en match som ska göras och vinnas. Sen betyder ju matchen väldigt mycket såklart, men det är bara roligt, säger Lipovac och fortsätter:

– Det är ju därför man kommit till Kristianstad också, för att få spela final. Det är ju ett bra lag med bra förutsättningar att komma så långt. Sen vill man alltid spela final och man vill alltid vinna den. Sen ger ju bra grejer till nästa år med Champions League och sånt också, så den avgör mycket.

Förra året skåpade IFK Kristianstad ut Alingsås i finalen, och kunde till slut vinna med 27-18. Mario Lipovac är dock övertygad om att årets final blir jämnare – men att IFK Kristianstad ska ha en bra chans till ett tredje SM-guld i rad om man får stopp på Alingsås kontringsspel.

 

 

Får Kristianstad fira för tredje året i rad? Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– De har man ju mött många gånger förut, såklart. Deras försvarsspel och kontringsspel är väl det som kännetecknar Alingsås bäst. Framförallt deras kontringsspel, där de springer och testar på allt, säger Lipovac som har klart för sig vad som krävs för att stoppa Alingsås:

– Det gäller att ha mycket disciplin i anfall, inte göra några tekniska fel, inte slänga bort bollar så att de får kontra. Genom disciplinerat anfallsspel tror jag vi har en bra chans. Sen gäller det att få dem i uppställt spel bakåt, 6-6, istället för att de får kontra på oss.

– De är ju ett bra lag. Det visar de genom att vara i final för tredje eller fjärde året i rad. Det är ett duktigt och bra lag med bra spelare. Det kommer bli en rolig match att spela.

I finalen hoppas Mario Lipovac nu kunna visa kritikerna, som trodde på ett svagare IFK Kristianstad i år, fel och menar att ett SM-guld där vore pricken över i:et. Ett guld som vore minst sagt stort för Lipovac själv.

– Det vore ju jättestort, för mig. Det skulle vara det största jag vunnit då. Jag har ju inte varit med i final förut och hade inte ens varit i semifinal innan Ystad-matcherna. Det vore ju min karriärs största höjdpunkt i alla fall. Jag har vunnit SM-guld som junior, men det är ju inte lika stort som detta – att bli Svensk Mästare och vara bäst i Sverige och allt. Så det vore jättestort.

Relaterade artiklar