Laddar

Lindgren missnöjd efter årets första seger

IFK Kristianstad utökade hemmasviten men Ola Lindgren var inte nöjd efteråt. ”Jag tittar mycket mer på hur prestationen är och den är inte bra”, säger tränaren.

delningar

Hemma mot nästjumbon OV Helsingborg var det nog få som trodde att IFK Kristianstad skulle stöta på några större problem. Mycket riktigt blev det också tillslut en betryggande hemmaseger med 28-22.

– Det är en match med extremt mycket tekniska fel och det tycker jag speglar kvalité, inställning och fokus. Där saknar vi mycket. Vi kommer gå in i en extremt tuff period här och möta mycket bättre lag än vad vi gjorde i dag. Då håller det inte att hålla den nivån, säger IFK-tränaren Ola Lindgren.

Till en början lyckades också gästande OV hålla jämna steg. Trots att IFK Kristianstad tidigt gick upp i en 5-2-ledning bet sig OV Helsingborg fast. Efter tolv minuters spel hade istället tremålsledningen förvandlats till 7-7.

Strax därefter åkte OV Helsingborg på sin första tvåminutare och hemmalaget kunde inte bara återta ledningen. Utan se till att sticka ifrån ordentligt. Kvartetten Anton Persson, Olafur Gudmundsson, Stig-Tore Moen Nilsen och Valter Chrintz turades nämligen om att måla när IFK Kristianstad upp i en 13-7-ledning. Varefter spänningen uteblev.

– Det är klart att vi kontrollerar matchen och då kanske man inte går för fullt i alla situationer. Men jag förväntar mig ändå mer när det är en hemmamatch med mycket folk och att man i alla fall ska känna att man gett 100 procent i alla situationer efter matchen. Där är vi inte i dag och det är en farlig känsla när vi ska komma in i mycket tuffare matcher, säger Lindgren.

Efter att ha gått till halvtidsvila i en 16-10-ledning kunde IFK Kristianstad kontrollera händelserna i den andra halvleken. Något mer hemmaryck kom dock aldrig. Då differensen stannade vid just sex bollar och 28-22.

– Det är två poäng men det är inte det som är det väsentliga i dagsläget. Utan jag tittar mycket mer på hur prestationen är och den är inte bra.

I och med segern är IFK Kristianstads hemmasvit nu uppe på 58 raka segrar mot svenskt motstånd.

Förutom Albin Lagergren (hjärnskakning) saknades även Helge Freiman i segern. Efter smällen mittnian fick mot Ystads IF var han inte tillgänglig, förklarade Lindgren efter matchen.

Handbollsligan IFK Kristianstad 28-22 OV Helsingborg Mål: Stig-Tore Moen Nilsen (10), Valter Chrintz (5), Anton Persson (4), Olafur Gudmundsson (4), Arnar Freyr Arnarsson (2), Gunnar Steinn Jónsson (1), Philip Henningsson (1) och Tim Sörensen (1) Publik: 4 377, Kristianstad Arena. Tabell: Här.

Relaterade artiklar