Laddar

Lindgren: ”Känns kul att vara i en stad som aldrig haft Mello”

Att Melodifestivalen för första gången kommit till Kristianstad märks tydligt. Det menar programledaren David Lindgren. ”Det känns kul att vara i en stad som aldrig haft Mello innan”, säger han.

delningar

För andra året i rad leds Melodifestivalen av David Lindgren, 35. Efter fyra deltävlingar är så sångaren, musikalartisten och programledaren framme i en stad som han är välbekant med sedan tidigare.

– Det är bra. Jag har varit här förut många gånger och jobbat. Jag har varit i arenan också och det är alltid bra tycker jag, det är fräscht och folk är trevliga. Nu är det väldigt kallt för att vara Kristianstad, den här gången.

– Men det känns kul att vara i en stad som aldrig haft Mello innan. För man känner på alla, från folk man möter på hotellet till folk man möter på stan, att det är väldigt laddat, berättar programledaren under torsdagens presskonferens.

Hur är skillnaden att komma till en stad som aldrig haft mello och en sån haft det? – Det är jättestor skillnad. Man märker det genom att tidningen här hade en hel Melodifestivalen-bilaga som nästan var tjockare än tidningen. Man märker  det i receptionen på hotellet, att de är utsmyckade. Man märker på torget att det händer mycket grejer. Men det är generellt så i småstäder jämfört med storstäder. Det är mysigare att komma till de lite mindre städerna, för det märks mer att vi är i stan.

Har du koll på evenemangen som händer här runtomkring? – Inte riktigt men jag vet att det är något på torget i morgon (läs i dag). Att Robin Bengtsson kommer hit och kör och att det är nån talangtävling. Det är ju skitkul. Det är det jag gillar med Mello; det blir folkfest vart än man kommer, det blir ett avbrott i vardagen och man får ha lite roligt.

Att Andra Chansen tar plats i Kristianstad innebär inte bara en nyhet för staden. Även för David Lindgren kommer det att se annorlunda ut under lördagen. Efter fyra deltävlingar med samma koncept väntar nu fyra stycken dueller.

– Det blir jättestor skillnad. Nu har man hittat flyt i programmet under fyra veckor och så blir det helt annorlunda. Det blir lite mer upphackat för mig. Det blir påa, påa och sen är det röstning. Sen ska nån åka ut innan man börjar om igen med samma.

– Sen behövs det mer tid för röstning, så det blir mer mellanakter och såna grejer. Det blir ett annat tempo. Så det ska bl skönt att repa på fredag, så vi får se hur vi får ihop det, säger programledaren.

Så blir duellerna i Andra Chansen: 1. Margaret med låten ”In my cabana” ställs mot Moncho med låten ”Cuba libre”. 2. Renaida med låten ”All the feels” ställs mot Olivia Eliasson med låten ”Never learn”.  3. Felix Sandman med låten ”Every single day” ställs mot Mimi Werner med låten ”Songburning”. 4. Sigrid Bernson med låten ”Patrick Swayze” ställs mot Mendez med låten ”Everyday”.

Relaterade artiklar