Laddar

Linderöd övertygade: ”Vi utnyttjar deras misstag”

Under torsdagkvällen tog Linderöds IF emot Marieholms IF på idrottsplatsen i Linderöd. Efter 90 minuter kunde hemmalaget räkna in en komfortabel seger.

delningar

Det vankades omstart i Herrarnas division 6 under onsdagskvällen. För underhållningen stod Linderöds IF som gästades av Marieholms IS på en regnig idrottsplats längs E22:an. Och det skulle visa sig bli bortalaget som tog tag i taktpinnen. Man förde spelet och skapade ett par halvchanser, men det resulterade inte i några mål.

I takt med att kampen fortlöpte tog sig Linderöd sakta men säkert in i matchen. Man stack upp ett par gånger och satte sina anfallare i djupled, men passningarna var för hårda, alternativt att försvararna hann i mellan.

Trots detta var det hemmalaget som skulle ta ledningen efter dryga 20 minuter. Detta genom Sebastian Strömberg efter ett kontrollerat avslut lite från höger i straffområdet. Man skulle kunna säga att det var vändpunkten för matchen. Den ganska avvaktande inledningen byttes ut mot flera hårda närkamper och ett flertal målchanser, främst från Marieholms sida. Dock satte målvakten Rasmus Nyman stopp för en kvittering genom flera fina parader mellan stolparna.

Istället var det Robert Jönsson som skulle utöka ledningen till 2-0. Det kanske inte speglade matchen helt och hållet, men i slutänden handlar det om att vara effektiv när chansen dyker upp. Resultatet skulle stå sig fram till att domaren blåste av för halvlek, vilket var tur då det dragit in ett åskoväder över byn. Men det var ett Linderöd som inte var helt nöjda med sin insats, trots ledningen.

– De hade övertaget i början, men vi jobbade in oss i matchen. Vår plan var att ligga rätt och inte släppa till för mycket, och det lyckades vi rätt bra med. Vi blir farliga när vi får boll och utnyttjar deras misstag, säger Linderöd-anfallaren Oskar Fondell.

När andra halvlek drog igång var den tvärtemot hur inledningen av första utspelade sig. Nu var det hemmalaget som styrde matchen och skapade ett par vassa lägen. Dock var inte Marieholm oävna och hade en farlig frispark några minuter in. Men den storspelande Rasmus Nyman satte ännu en gång stopp för bollen och höll sin nolla intakt.

Båda lagen höll sina tighta försvarsspel och det bjöds inte på några gratis ytor. Inte förens att Marieholms målvakt var ute och rensade en boll. Då var hemmalaget snabba framme med ett långt inkast över målvakten. Theodor Strömberg befann sig i straffområdet och fick läge att trycka in bollen med skallen. Men målvakten hann precis tillbaka och förhindrade en utökad hemmaledning.

Och tre minuter senare skulle anfallaren Oskar Fondell hålla sig framme. Efter två assist var det även dags för honom att hamna i målprotokollet. En djupledsboll som Xavi varit imponerad av friställde anfallaren som kyligt chippade bollen över en utrusande målvakt.

3-0 såg ut att bli slutresultatet, men i matchens slutskede skulle Rasmus Nymans nolla spräckas. Detta då Marieholm reducerade i en situation efter en hörna då man tog sig runt på kanten och spelade in bollen snett inåt bakat. Linderöd tappade markeringen och tröstmålet var ett faktum. Men trots den mindre roliga avslutningen är man nöjda om de ser över 90 minuter.

– Vi är absolut nöjda med vår insats. Många i laget har varit på semester under uppehållet, och det är bara andra träningsveckan. Så det är absolut godkänt, berättar Oskar Fondell.

Och ser han på motståndet hade de kvalitéer, men de saknade lite sista tredjedelen.

– De hade en bra centrallinje, men saknade lite framåt där de var ganska uddlösa. Men de spelade bra, det måste jag säga då de hade övertaget i delar av matchen.

Betygsättning av Linderöds IF – Marieholms IF: Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 2 Det var väl inte den mest underhållande fotbollsmatchen jag beskådat. Men samtidigt är det division 6 vi pratar om. Mycket kamp och hjärta varvades med fina kombinationer i mellanåt. Men det saknades skärpa i många situationer.

Planen – 4 Planen höll verkligen måttet i division 6-sammanhang. Lagom längd på gräset och fina raka linjer. det är inte alltid man ser det på denna nivån, bra jobbat vaktmästaren!

Programbladet – 2 

Tyvärr fanns det inget programblad för dagens match. Dock fanns det ett häfte  med truppen och lite annat. Klarar sig precis med godkänt betyg.

Korven – 4 Väldigt god korv! Fin yta kombinerad med god senap. Trots ett tält som föll över grillmästaren kämpade han på för att kunna leverara korvar till besökarna i halvlek. Stabil insats. Hade fått en femma om glutenfritt korvbröd funnits.

Kiosken – 5(!) Sällan har jag fått ett liknande bemötande när jag bevakat en fotbollsmatch. En av de trevligaste kvinnorna jag någonsin träffat hade hand om kiosken tillsammans med ett par yngre tjejer. Utbudet av godis, kaffe och dricka var mycket bra. Jag skulle nästan kunna jämföra det med Glenn Hysens 6+ insats mot England. Slår bemötandet jag fått på allsvenska arenor med hästlängder.

Matchens lirare – Rasmus Nyman Stod för flera fina räddningar matchen igenom. Visade upp fina reflexer och ett stort lugn när han styrde sin backlinje. Visade kvalitéer för att spela på en högre nivå. Är dessutom bara 22 år gammal. Linneröd ska vara glada över att ha honom i föreningen. En bubblare är Oskar Fondell. Anfallaren som stod för två assist och ett mål skuggar precis bakom.