Laddar

Linda Ågren lever drömmen som sjöjungfru

Linda Ågren är läraren som lever drömmen som sjöjungfru. "Jag har alltid älskat havet och vattnet", säger hon.

delningar

Till vardags arbetar Linda Ågren som lärare i svenska och engelska, men på fritiden lever hon drömmen som sjöjungfrun Athiraa. Intresset väcktes redan som barn då Disneys populära film om Lilla Sjöjungfrun kom ut.

Det ledde till att hon för sex år sedan köpte sin första fena. Nu är det många som bokar henne till både privata och offentliga tillställningar.

– Som lärare har jag lov och helger, då passar jag på att besöka kalas, vara med på evenemang och göra fotograferingar. Det är en passion jag har och alltid har haft. Nu när folk känner igen mig från media, TV och evenemang som de har besökt så blir det allt fler bokningar, säger Linda Ågren

Ett av de senaste arrangemangen där hon deltog var i Galleria Boulevard under påsklovet. Ett stort antal barn kom dit tillsammans med sina föräldrar. De fick en ansiktsmålning och chansen att möta en livs levande sjöjungfru.

– Det gick jättebra, från början till slut var det full kö. Många hade träffat mig innan, bland annat på kalas och på Barnens dag. Någon hade också sett mig på teve, säger Linda Ågren.

Nyligen besökte hon även England för att träffa andra sjöjungfrur på en stor mässa. Förutom att titta på de utställare som sålde allt från fenor till snäckskals-behåar, spenderades tre timmar med att simma som sjöjungfru i en pool inne på mässan.

– Det roligaste var att möta alla andra sjöjungfrur och att återigen träffa vinnaren från Miss Mermaid International, som likt många andra deltagare blivit en god vän. Det var lite som att vara tillbaka i Egypten igen.

 

 

Under påsken var det många barn som fick ansiktsmålning och samtidigt träffa en sjöjungfru på Galleria Boulevard: Foto: Privat

 

Vad får dig att vilja vara sjöjungfru? – Jag har alltid älskat havet och vattnet. Man får en helt annan kraft när man simmar med fenan. Det är en frihet att simma med fenan och man känner sig vacker. Det är också kul att få sprida den magin till barnen.

Hur brukar barnen reagera när du besöker kalasen? – Föräldrar brukar säga att det brukar vara livligt tills dess att jag kommer dit. Sedan blir de häpna. De ställer många frågor om vad en sjöjungfru äter och var jag kommer ifrån.

Vad säger dina elever och arbetskamrater? – När jag var med i Lokaltidningen så syntes det i Skånetrafikens bussar. Då var det många elever som såg det på de små teve-apparaterna så istället för att försöka gömma det är jag öppen med det, jag är sjöjungfrun på jobbet. Det är jättekul, för jag får mycket support. Jag har varit på många kollegors barnkalas och de har dykt upp på de evenemang där jag deltar.

Den unika sysselsättningen som sjöjungfru har väckt uppmärksamhet både inom Sverige och internationellt de senaste åren. SVT, Sveriges Radio och ett stort antal tidningar har intervjuat Linda Ågren. Hon var den förste svensken att delta i tävlingen Miss Mermaid som avgjordes i slutet av förra året. Dessutom har Linda prisats inom cosplay då hon spelat sjöjungfrun Ariel.

– Jag har åstadkommit mycket, men har fortfarande mycket kvar att ge. Jag söker alltid fler samarbete och projekt. Jag vill kunna representera välgörenhet för havet och lära mig fridykning för att kunna simma i akvarium, säger Linda Ågren.

Relaterade artiklar