Laddar

Lina Taha kan bli årets inspiratörs-mama

Lina Taha som driver Facebookgruppen Honey and the bees, är nominerad till att bli årets inspiratörs-Mama.

delningar

Nyligen har det avslöjats vilka som har blivit nominerade till priset som årets Inspiratörs-mama. Det är tidningen Mama som genomför tävlingen till stöd för Unicef. En jury har valt ut de mammor i Sverige som de tycker är starka förebilder.

– Det finns så många mammor som dagligen engagerar och inspirerar och de här sex är alla riktiga powermamas – på sitt sätt, säger mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh.

Lina Taha från Kristianstad är en av de sex nominerade till priset. Hon har mest gjort sig känd för tjejgruppen Honey & the bees, som under de senaste åren har vuxit sig stor och som nu har närmare 130 000 medlemmar. Hon nomineras för att hon skapat ett stort nätverk, där kvinnor kan hjälpa varandra med alla typer av frågor.

– Det känns bra att människor ser vad man gör och att bli nominerad tillsammans med fem andra starka tjejer. Även om jag inte skulle få ta emot priset, så är det här en stor ära, säger Lina Taha.

Vinnaren kommer att utses den 13 november på en gala i Stockholm. Priset är en resa till Sierra Leone som genomförs tillsammans med Unicef.

– Det hade varit en ära att få åka dit och hjälpa barnen. Då kan man få en chans att verkligen påverka deras liv, säger Lina Taha.

Här är juryns motivering: ”Hon är bidrottningen som lyckats bygga ett av Sveriges mäktigaste Facebooknätverk för unga kvinnor. Honey & the Bees har över 128 000 medlemmar och svaren på frågorna som ställs där kommer snabbare än en googling. Lina Taha, mamma till Liyana Chanelle, 2, inspirerar varje dag unga kvinnor med sitt framgångsrecept: respekt, empati och systerskap”.

Här kan du gå in och rösta på årets Inspiratörs-mama.

Relaterade artiklar