Laddar

Leo blir IFK trogen: ”Ett enkelt val”

Publikfavoriten har förlängt kontraktet med IFK Kristianstad.

delningar

Det hade viskats om en nyårskaramell i IFK Kristianstad-leden. Efter segern mot HK Aranäs tog så sportchef Jesper Larsson till orda. Något nyförvärv är inte klart – men väl att Leo Larsson, 27, signerat ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Vi har varit överens länge men det var bara kråkan som skulle ner på papper. Jeppe och jag har en väldigt bra relation och vi känner att vi är ganska ärliga. Vi skulle egentligen inte behövt en signering för att vara överens. Utan vi litar på varann till 100 procent. Så det har känts bra, säger målvakten som kritade på förlängningen strax innan matchstart.

När kom ni överens om en fortsättning? – Vi har diskuterat i nån vecka här. Så det har varit färdigt i nån vecka.

Det som till slut fick målvakten, som nu är inne på sin fjärde säsong i klubben, att stanna kvar i Kristianstad var de fortsatta utvecklingsmöjligheterna.

– Just det här att man får vara med det här goa gänget. Det är enormt mycket träningsvilja och ett enormt bra tränarteam som gör att vi vill bli bättre. Jag känner att jag är långtifrån färdig som målvakt. Jag kan fortfarande utvecklas och då tycker jag att detta är den bästa miljön där jag kan göra det, säger Leo Larsson och fortsätter:

– Sen är det även smickrande att man får erbjudande att stanna, för det är inte givet. Man vet att IFK är en het klubb i framförallt Sverige. Det finns säkert ett par dussin väldigt kvalificerade målvakter som vill hit, så det känns väldigt smickrande att man får möjligheten att stanna kvar.

Hur har tankarna gått? Har det varit aktuellt för dig att sticka utomlands? – Absolut. Som jag sagt i tidningarna innan är detta första gången som det kommit roliga erbjudanden som verkligen gjort att man fått fundera och vända ut och in på sig själv. Men om jag får chansen att vara kvar här i två år till så är det ett enkelt val.

Intresse för målvakten fanns ifrån såväl Tyskland som Frankrike, men enligt Larsson var det Danmark som var allra hetast på tapeten.

– Det var två fina, danska klubbar som väldigt tidigt visade intresse. Det är givetvis väldigt smickrande och kul.

Att Leo Larsson nobbade de utländska erbjudandena och blir IFK Kristianstad trogen är någonting som gläder Ola Lindgren.

– Kontinuitet är alltid bra när man bygger ett lag, och att inte ha för stor omsättning. Det har vi haft förr om åren och då har vi fått lägga ner extremt mycket jobb, säger tränaren och resonerar vidare:

– Ju mer spelare vi kan behålla är positivt, när man bygger för nästa år. Det är kanske inte så många som ska in då. Så det ser väl rätt bra ut och rätt många besked är ju relativt tidiga. Det känns som att vi kommer vara tidiga färdigt med truppen inför nästa säsong.

Beskedet om kontraktsförlängningen föregicks utav segern mot Aranäs, där IFK Kristianstad till slut vann med 24-15 och nu går på ledighet fram till 10 januari.

Relaterade artiklar