Laddar

Lastbil körde av vägen – sportlovsaktivitet ställs in

Under fredagen var det tänkt att sportlovsaktiviteten ”Hoppa Borg” skulle ta plats i Kristianstad Arena. Sedan lastbilen med hoppborgarna kört av vägen har den dock tvingats ställa in.

delningar

Februarilovet, ofta även kallat för Sportlovet, lider mot sitt slut. En av aktiviteterna som Kristianstads kommun erbjöd under fredagen var ”Hoppa Borg”, då hoppborgar skulle slås upp i Kristianstad Arena.

Lastbilen med hoppborgarna råkade dock ut för halkan på vägarna – vilket ledde till att släpet hamnade i diket och lastbilen gick halvt ner i densamma. Med anledning av händelsen har arrangören Hoppborgskul tvingats ställa in aktiviteten.

– Det är okej med föraren, hon hade tur helt enkelt. Så det har gått bra, säger kommunikatören Isabell Ternemo.

Olyckan inträffade strax innan åttatiden på morgonen och enligt Isabell Ternemo ska föraren varit långt kommen, då hon startade från lagret i Tomelilla och skulle vara i Kristianstad vid åtta.

”Hoppa Borg” skulle dra igång i Kristianstad klockan 10.00 och hålla på under fredagen. Men med ett rullande aktivitetsschema går det istället vidare i Simrishamn i morgon, och ställs in helt och hållet i Kristianstad.

– Vi har faktiskt aldrig ställt in någonting, förutom när vi varit utomhus och det blivit storm. Då måste man ställa in på grund av blåsten. Men just inomhus är det första gången som det händer något sånt här.

Relaterade artiklar