Laddar

Lärare anmäld för elevmisshandel – så agerade rektorn

En lärare på en grundskola i Kristianstad misstänks ha slagit sina elever. Så här agerade rektorn.

delningar

Flera elever på en grundskola inom Kristianstads kommun ska ha blivit slagna och fasthållna hårt av en lärare, enligt uppgifter från föräldrarna. Det är något som 24kristianstad.se har berättat om i en tidigare artikel. Nu ger rektorn svar på hur skolan har agerat efter händelsen som nyligen uppdagades.

– Få fort vi fick kännedom om vad som hade hänt, så har vi satt igång med att agera efter vår plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vi har dokumenterat allting och nu ska det göras en utredning skyndsamt, säger rektorn på skolan.

I planen mot kränkande behandling står det att skolan har ett klimat där alla känner sig trygga och accepterade. Det står också att vuxna och elever uppträder med hänsyn mot varandra. ”Uppkomna situationer” är något de ska ta tag i direkt.

– Jag har pratat med eleverna och med vårdnadshavarna. Vi måste säkerställa att de känner sig trygga med att komma till skolan. Enligt min uppfattning så känner dessa elever trygga nu, säger rektorn.

Känner du till ifall några liknande incidenter har inträffat på er skola? – Nej, inte som jag känner till.

Den aktuella läraren är nu avstängd i väntan på utredning, något som väntas vara klart i slutet av november. Händelsen har även polisanmälts.

– Så länge läraren inte är på lektionerna eller på skolgården så känner sig barnen trygga med att gå i skolan. Skulle han komma tillbaka, så får vi kanske ha någon annan plan, säger en av föräldrarna.

Relaterade artiklar