Långa fängelsestraff för Kristianstadsmord

Här skedde mordet i en lägenhet i april. - Foto: Henrik Nordell

På torsdagen kom domen om det uppmärksammade mordet i centrala Kristianstad. De båda männen döms till långa fängelsestraff.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 14 april blev en man i 30-årsåldern utsatt för ett mord inne i en lägenhet på J H Dahlsgatan i centrala Kristianstad. Polisen larmades dit först dagen efter. Då låg mannen död i duschen med ett stort antal knivhugg i kroppen.

Två män, 25 år respektive 29 år gamla, misstänks ha genomfört mordet tillsammans. Efter en flera dagar lång rättegång har nu domen fallit. 25-åringen döms till 16 år i fängelse för mord, misshandel, försök till misshandel och våld mot tjänsteman.

29-åringen döms till 15 år och 9 månader i fängelse för mord och våld mot tjänsteman. De ska båda tillsammans betala närmare 200 000 kronor i skadestånd till föräldrarna till den mördade mannen.

En kvinna i 20-årsåldern frikänns från åtalet om skyddande av brottsling. Hon var bland annat misstänkt för att ha kastat iväg den döde personens bank- och ID-kort . Motiveringen är att hon kan varit hotad av männen att göra sig av med handlingarna.

Inför rättegången hade det genomförts ett stort antal förhör och samlats teknisk bevisning. Det finns spår av blod både på kläder och på ett flertal platser i lägenheten. Männen skyller dock mordet på varandra.

29-åringens fingeravtryck fanns på ett stolsben tillsammans med 30-åringens blod. Det fanns också blodspår på gärningsmannens kalsonger och blod från offret på hans händer. Trots det nekar han till brott.

Enligt tingsrätten har båda männen misshandlat offret under en längre tid innan de dödande knivhuggen utdelades.  Det handlar om omfattande våld som ledde till att 30-åringen började blöda kraftigt. Enligt domen så är det ställt utom rimliga tvivel att 29-åringen hållit i offret medan 25-åringen huggit honom med kniv.

Båda männen sitter häktade sedan nio månader tillbaka.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar