Laddar

Lämnar klädkedjan – öppnar eget

Ägarna har valt att lämna butikskedjan och öppnar istället en fristående butik. ”Det ska bli spännande och kul”, säger en delägare till Kristianstadsbladet.

delningar

Ända sedan slutet av 1960-talet har klädbutiken JC funnits i Kristianstad. Nu är det dock slut med det. De karaktäristiska skyltarna i hörnet av Västra Storgatan och Cardellsgatan är nedskruvade. I en intervju med Kristianstadsbladet berättar familjen Ekberg att man inte stannar kvar som franchisetagare – med anledning av de nya avtal företagets nya ägare föreslagit.

– Det var omöjligt att gå med på villkoren. Vi hade inte kunnat överleva på det. Så vi tog ett snack i september. Vi kör själva istället. Beslutet togs på fredagen och vi skruvade ner JC-skylten på måndagen, säger Tomas Ekberg till Kristianstadsbladet.

Det kommer dock fortsatt vara en klädbutik i hörnan. Tomas och sonen Carl väljer nämligen istället att öppna upp den egna butiken We love denim i de gamla JC-lokalerna.

– Det blir med samma inriktning. Vi känner att vi är bäst på jeans och ska fortsätta vara det. Det ska bli spännande och kul, säger Carl Ekberg till tidningen.

De nya skyltarna kommer vara uppskruvade på butiken inom kort.