Laddar

Läktarskandalen: KIK portar Nybrosupportern

Under onsdagskvällens styrelsemöte tog KIK beslutet att stänga av Nybrosupportern som var inblandad i bråket i mars månad.

delningar

Åklagaren Åsa Nilsson har lagt ner ärendet om misshandel där en KIK-supporter var misstänkt. Med anledning av det tar nu Kristianstads IK beslutet att stänga av Nybro-supportern som var inblandad i bråket.

– Den Nybrosupporter som deltog i bråket på läktaren väljer vi att stänga av nästkommande säsong, säger KIK:s säkerhetsansvariga, Christian Falk och fortsätter:

– Nu får de ta sitt straff och vi får gå vidare. Det har varit jättebra i de matcherna som har varit efter den här händelsen.

Varför? – Anledningen är att han har varit delaktig i detta bråket. Enligt polisutredningen har han deltagit aktivt och då anser vi att han ska ha samma straff som de som deltagit från ”vår” sida.

Har du haft någon kontakt med den berörda Nybrosupportern? – Ja, det har jag. Men vad som sagts där stannar mellan oss.

Med lite perspektiv på det. Känner du att ni kunde gjort något annorlunda? – Nej, jag tycker fortfarande inte vi kunde gjort det. Vi har tagit in vakter som man ska göra och hockeyförbundet har sagt att vi har gjort rätt.

 

Relaterade artiklar