Laddar

Lagkaptenen vill ta revansch på de tyska mästarna

Olafur Gudmundsson blickar framåt efter förlusten mot Nantes.

delningar

Lagkaptenen Olafur Gudmundsson visade vägen mot det franska storlaget Nantes – men lagkamraterna lyckades ändå inte hänga efter.

Trots Gudmundssons nio mål blev det aldrig spännande när IFK Kristianstad till slut föll med 26–31 i Champions League-mötet.

– Vi kommer inte upp i nivå över hela laget och Nantes var bättre än oss i dag helt enkelt, suckade Gudmundsson efteråt.

IFK Kristianstads spel hackade mycket tack vare idel tekniska fel.

– Men samtidigt snackade vi också om att kontra och att våga överraska dem. Och med det kommer de tekniska felen. Det är inte lätt, men jag tycker ändå vi gör lite enkla tekniska fel, fel som vi inte ska göra, säger Olafur Gudmundsson och fortsätter:

– Om det är bristande fokus eller trötthet eller vad det kan vara kan jag inte sätta fingret på just nu.

IFK Kristianstad radar som vanligt upp segrar i ligan, men den senaste tiden har de svenska motståndarna kommit närmare och närmare seriesuveränen på resultattavlan.

Den 30 januari kryssade IFK borta mot Ystads IF, och de två senaste segrarna mot HIF Karlskrona (31–32) och Hammarby (27–25) har suttit längre in än vad mästarna är vana vid.

– Vi har inte spelat någon glänsande handboll i veckan heller och det har man ju med sig in här. Vi får kolla på oss själva och förbättra det, säger Olafur Gudmundsson.

Nu återstår tre matcher i Champions League för gruppsexan IFK Kristianstad. Rhein-Neckar Löwen borta (18 februari), FC Barcelona hemma (24 februari) och jumbon Zagreb borta (4 mars).

Den sistnämnde matchen kan bli en riktig rysare. Då kan IFK Kristianstad ha Champions League-avancemanget i egna händer i Zagreb.

– Absolut. Men vi är inte där än nu. Nästa match är mot Rhein-Neckar och vi åker dit för att ta poäng. Ingenting är omöjligt. Det ska bli roligt att möta de tyska mästarna igen, säger Olafur Gudmundsson.

Hur mycket roligare är det att spela Champions League-matcher jämfört med serielunken som betas av vid sidan av? – Det är klart att det är en helt annan motståndare här. Det är mer fysiskt, man får ta i varje gång man går man-mot-man. De flesta är 10-20 kilo tyngre och de har landslagsspelare på varje position, säger IFK-kaptenen.

– Men jag tycker fortfarande det är jätteroligt att spela i ligan – och framförallt på hemmaplan. Så för mig spelar det inte så stor roll.

Champions League IFK Kristianstad–Nantes 26–31 (13–14) Målen, IFK Kristianstad: Olafur Gudmundsson 9, Viktor Hallén 5, Tim Sörensen 4, Albin Lagergren 3, Stig Tore Moen Nilsen 2, Philip Henningsson, Gunnar Steinn Jonsson, Mario Lipovac. Publik: 3 816.

Relaterade artiklar