Laddar

Kvinnor rånades efter nattklubbsbesök

Efter att två kvinnor rånats i Kristianstad har gärningsmännen nu fått sitt straff.

delningar

I slutet av augusti var två kvinnor på väg hem från en nattklubb i centrala Kristianstad, då de blev utsatta för ett rån. Kvinnorna befann sig på Östra Storgatan då de träffade på en man och kvinna i 25-årsåldern samt en man i 30-årsåldern.

De bägge kvinnorna har berättat att mannen i 25-årsåldern kom mot dem, visade upp en kniv och sa till dem att ge över deras mobiltelefoner. Under knivrånet ska de andra två tilltalade stått bredvid och följt händelseförloppet.

Efter att mobilerna lämnats över tvingade trion de bägge kvinnorna att följa med till en bankautomat, där den ena av kvinnorna hotades till att ta ut 600 kronor i utbyte mot att de fick tillbaka sina mobiltelefoner. Kort efter att kvinnorna återfått mobilerna anmäldes händelsen till polis.

Mannen i 25-årsåldern har erkänt brottet medan de andra två tilltalade förnekar gärningen, och hävdar att de förvisso var närvarande men inte utförde rånet. Kristianstads tingsrätt har dock gjort bedömningen att det är styrkt att trion utfört gärningen tillsammans och därför bör samtliga dömas för rån.

Tingsrätten har beslutat att döma mannen i 30-årsåldern och kvinnan i 25-årsåldern till ett fängelsestraff på ett år och två månader. Mannen i 25-årsåldern får i sin tur ett 15 dagar längre fängelsestraff – då han även döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel i Karlshamn i februari i år.

Förutom fängelsestraff ska de dömda även betala skadestånd på 12 000 kronor till var och en av de utsatta kvinnorna.

Relaterade artiklar