Kvinna döms till fängelse mordbränder

Foto: Robert Rosén

Hon åtalades misstänkt för att ha anlagt nio bränder. Tingsrätten anser att det endast gick att ställa utom rimlig tvivel att hon gjort sig skyldig till två av dem.

delningar

I månadsskiftet mellan juli och augusti utbröt under en tvåveckorsperiod nio bränder i Åhus och Kristianstad. Åklagaren menade att den 28-åriga kvinnan varit ansvarig för samtliga nio bränder och yrkade på att hon skulle dömas för sex fall av mordbrand och tre fall av grov skadegörelse.

Kvinnan har befunnit sig i de naturområden där det brann i nära anslutning till att respektive brand uppstod. Hon har också på internet sökt efter information om hur man anlägger brand. Sedan hon gripits, har det inte brunnit mer i de aktuella naturområdena. Tingsrätten konstaterar att det står klart att hon måste ha anlagt flera av bränderna.

Däremot är det inte ställt utom rimligt tvivel att hon anlagt samtliga bränder som hon åtalats för.

Vid två av bränderna i Åhus, en under natten mellan den 24 och 25 jul samt den 5 augusti, är det fastställt att kvinnan var alldeles vid brandplatserna i omedelbar anslutning till att det började brinna där.

"Det fanns risk för att bränderna skulle sprida sig till närliggande bostadshus, och hon döms därför i båda fallen för mordbrand", skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Hon döms till fängelse i tre år och tio månader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar