Laddar

Kul på hjul återkommer i helgen: ”Vill överbygga klyftor som finns”

Förra året återupptogs Kul på hjul. Detta efter ett antal års frånvaro. Nu i år vill de göra arrangemanget större, och således nu ut till en bredare publik.

delningar

1979 anordnades evenemanget ”Kul på hjul” för första gången. Och det pågick under ett antal år där de pengarna man tjänade in, donerades till välgörande ändamål. Dock fick det ett snopet slut när det bestämdes att arrangörsplatsen, Åhusparken, skulle rivas.

Dock väcktes det nytt liv i evenemanget under förra året. Detta då Automobile club Christiansted kände det var dags att återuppta det gamla konceptet. Vilket passade bra med tanke på att den ”Nya Åhusparken” hade blivit färdigbyggd. Något arrangörerna givetvis är glada över, trots att det aldrig riktigt kommer bli som förr.

– Parken ju är inte som den var i sin forna glans, men där finns ändå en del historiska minnen kvar, berättar Lars-Ingvar Elofsson, ordförande för ACC i Kristianstad.

Men även om det inte ser ut som gör rent miljömässigt, lever ändå det gamla konceptet vidare.

Vi vill skapa en blandning så att många olika typer av fordon kommer hit. Alltifrån gamla mopeder, motorcyklar, äldre bilar, men även nyare fordon. Dock vill vi att det är så kallade ”entusiastfordon” då, alltså att någon har byggt ihop en egen .

Varför det vill locka många olika är givetvis för ett bredare utbud, men det finns även en tanke med att samla alla typer av fordon på samma plats.

– Vi vill överbygga klyftor som finns. Det blir ofta att motorcykel-ägarna håller till för sig, medan de bilintresserade hänger ihop. Vi vill föra samman dem då vi alla har det gemensamma intresset i motor-fordon.

Utöver fordonen vill man skapa händelser fler händelser kring evenemanget. Därför har de tagit inspiration från Nostalgiafestivalen i Ronneby.

– Vi kommer ha åtta olika försäljare på området. De kommer visa retro-prylar från 50-talet. Detta för att skapa den lite äldre känslan.

För att få evenemanget att gå runt måste organisationen tjäna pengar på något sätt. Dock har man valt att inte ta någon inträdesavgift vilket de är väldigt stolta över.

– Det är inte ofta du hittar liknande evenemang som är gratis. Det hoppas jag besökarna. Vi kommer ha kiosk-försäljning, samt lottförsäljning där vi kommer få en del intäkter.

Evenemanget hålls på lördagen i Åhusparken.