Laddar

Kroggäst släpptes inte in – knuffade ner vakt

Mannen gjorde motstånd när han inte släpptes in.

delningar

En 27-årig man har av Kristianstads tingsrätt dömts för våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. De kriminella handlingarna inträffade i slutet av november, då mannen inte släpptes in på O´Learys i Kristianstad.

När mannens föstes bort från platsen, sedan han blivit ombedd att lämna densamma, reagerade han kraftfullt. Han försökte då trycka sig framåt, vilket gjorde att en ordningsvakt puttade 27-åringen.

Den tilltalade svarade med att knuffa ordningsvakten, som fick tag i 27-åringens kläder med följden att den tilltalade trillade över vakten. Flera ordningsvakter kom därefter till undsättning, och tryckte ner 27-åringen mot marken.

Åklagaren har även yrkat på att 27-åringen ska ha slagit ordningsvakten, och inte bara knuffat honom. Det anser tingsrätten dock inte vara utrett.

”Det är inte visat att NN slagit NN. Däremot är det på grund av det ovan anförda visat att han knuffat denne utan att ha haft rätt till nödvärn och i en situation där NN agerat inom ramen för sitt förordnande som ordningsvakt. NN ska därför dömas för våld mot tjänsteman”, skriver tingsrätten i domen.

Då mannen även erkänt att han burit på en joint uppgår det samlade straffvärdet till en månads fängelse. Tingsrätten anser dock att enbart en knuff tillsammans med mannens ordnade bakgrund inte är nog för ett fängelsestraff. Påföljden har därför istället bestämts till villkorlig dom förenat med 50 timmars samhällstjänst.

Han ska även betala skadestånd på 5 600 kronor till ordningsvakten.

Relaterade artiklar