Kristianstadssupportern hyllar Liverpool i ny bok

Björn Melin är ett stort fan av Liverpool. Nu ger han ut sin hyllningsbok om fotbollsklubben.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Liverpool FC är en av världens mest framgångsrika klubbar. De har vunnit engelska Ligan hela 18 gånger och Champions League 5 gånger, bara för att nämna av några av deras prestationer. De största framgångarna var under 1970- och 1980-talen och det gav en stor och hängiven supporterskara. I både med- och motgångar har de passionerat varit trogna sitt lag.

En av dessa supportrar är Björn Melin från Kristianstad. Han har nyligen skrivit klart hyllningsboken "Liverpool Football Club – You’ll Never Walk Alone" som släpps den 25 juli. Nu blir det världspremiär för boken som troligen är den enda om Liverpool skriven på svenska.

– Jag har alltid varit Liverpoolsupporter ända sedan barnben. Liksom många andra uppfödda på 1970-talet tittade jag på Tipsextra och fastnade där för engelsk fotboll. Det blev en kärlek som gick rakt in i hjärtat. Då blev Liverpool det lag jag har följt under hela livet, säger Björn Melin.

Idén om att skriva boken kom för flera år sedan. Författaren ville skapa en coffee table-känsla med snygg formgivning och fina bilder. Boken är uppdelad i tre delar med massor av berättelser, fakta och anekdoter.

– I första delen (pre-game) gör jag en historik om klubben, om relationen till Manchester United och berättar om Hillsboroughkatastrofen. De tog in för mycket folk på ståplatsläktaren, vilket ledde till att 96 personer dog och 766 skadades. Jag har pratat med överlevaren Richard Moore som bor i Hässleholm.

– Jag har också tagit ut en lag och intervjuat hälften av dem. Glenn Hysén är en som många känner till. Phil Neal är en gammal barndomsidol. Jag mötte honom på Hilton i Liverpool. Stig Inge Bjørnebye har jag också gjort en intervju med, han var en fantastiskt vänsterback, säger Björn Melin.

Boken trycks i 4 000 exemplar. I morgon finns Björn Melin på ICA Maxi för att signera.

Boken avslutas med "Extra Time" där före detta fotbollspelaren Niclas Alexandersson, tv-kommentatorn Anders Bjuhr, förra UEFA-presidenten Lennart Johansson, fotbollspelaren Nilla Fischer samt flera Liverpoolfans har intervjuats. I den sistnämnda skaran finns bland annat komikern Özz Nüjen.

I morgon och på lördag kommer Björn Melin att finnas på plats på ICA Maxi Kristianstad klockan 12-14 (båda dagarna). Då kommer det finnas möjlighet att köpa boken och att få den signerad. Totalt 4 000 böcker kommer att tryckas och har även skickats ut till bokhandlarna.

– Jag har gjort denna boken genom mitt engagemang och för att det är roligt, men jag hoppas på att den når ut till så många som möjligt. Detta är en bok där formgivningen har varit viktig och jag är väldigt nöjd med den. Jag hoppas att folk uppskattar att den är lättläst, intressant och kul. Den är förhoppningsvis tilltalande för folk i alla åldrar, säger Björn Melin.

Vad har gjort att du själv fastnade för just Liverpool?

– Liverpool är en speciell klubb med en stor gemenskap. De har devisen "You’ll Never Walk Alone" och det betyder verkligen något. Ifall man träffar människor som håller på Liverpool, blir man direkt vänner. Det handlar inte bara om att vinna titlar, även om en vinst i Premier League står högst på önskelistan

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar